Feszült a viszonyt Firea és Dragnea között
Utoljára módositva: 2018-09-01 19:38:21

Gabriela Firea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke és Bukarest főpolgármestere szombaton, a párt országos végrehajtó bizottságának neptuni ülése után úgy nyilatkozott: feszült a viszonya Liviu Dragnea pártelnökkel, mert Dragnea nem hajlandó lemondani Carmen Dan belügyminiszterről.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen jelenleg a viszonya Liviu Dragnea PSD-elnökkel, Gabriela Firea azt felelte: ‘Sajnos azt kell mondanom, hogy feszült’. Firea azt mondta, a helyzet megoldása Dragneától is függ, de mivel a pártelnök nem óhajt lemondani a belügyminiszterről, ‘törés’ alakult ki közöttük.

Arra a kérdésre, hogy miért nem vetette fel a CExN ülésén Dragnea leváltását a párt éléről, Firea kijelentette: minden végrehajtó bizottsági ülésen megismétlik kollégái, hogy ő még túlságosan új tagja a pártnak, és ezért vissza kell fognia magát a ‘túl bátor’ javaslatok megtételében, mert a párt élén történő esetleges változtatásokat célzó kongresszus megszervezését a politikai alakulat régebbi tagjai kell hogy javasolják.

Firea hozzátette: úgy érzi, hogy a PSD támogatóinak tábora csökkent, és ez ellen tenni kell valamit. ‘Hogy mi az a valami, azt nem csak nekem kell megmondanom, nem vagyok és PSD-guru, mondják meg a régebbi kollégák’ – fogalmazott a főváros polgármestere.

 

Viorica Dăncilă kormányfőről Gabriela Firea azt mondta: a szombati ülésen a miniszterelnök ‘nagyszerű’ magatartást tanúsított, megpróbált egyensúlyt tartani, mint jó ‘csapatjátékos’. ‘Értékelni kell ezeket a tulajdonságokat’ – vélekedett Firea.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...