Fiatalok bevonásával valósíthatóak meg a fenntartható fejlődési célok
Utoljára módositva: 2019-09-29 11:13:18

Megbeszélést folytatott pénteken az amerikai munkalátogatáson tartózkodó Viorica Dăncilă miniszterelnök az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) főtitkárhelyettesével, Amina J. Mohammeddel.

A találkozón a román kormányfő ismertette a fenntartható fejlődési célok megvalósítása érdekében Románia által eddig tett lépéseket, kiemelve, hogy kizárólag egy erős intézményközi hálózattal és megfelelő koordinációs munkával mozgósíthatók azok a szereplők – üzleti szféra, egyetemek, szakszervezetek, civil társadalom, civil szervezetek -, amelyek hozzájárulhatnak a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend gyakorlatba ültetéséhez.

A kormány közleménye értelmében a miniszterelnök hangsúlyozta a fiatalok bevonásának fontosságát a fenntartható fejlődési célkitűzések megvalósításába, amit egyébként EU-elnöki mandátuma idején is szorgalmazott Románia – mondta.

A kormányfő ugyanakkor rámutatott, Románia támogatja Antonio Guterres ENSZ-főtitkár és helyettesének elképzeléseit az ENSZ megreformálását illetően, amellyel a cél többek között a 2030-as fenntartható fejlődési menetrend hatékonyabb gyakorlatba ültetése.

A találkozón az ENSZ főtitkárhelyettese megköszönte Romániának, hogy aktívan részt vesz a szervezet tevékenységeiben – mutat még rá a kormány közleménye. AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...