Fiatalos programok a Magyar Kultúra Napján – Képek!
Utoljára módositva: 2015-02-02 10:18:23

Szombaton a nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Kulturális és Sportigazgatóság munkatársai több, a fiatalok számára is érdekes programot rendeztek a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Nagy sikert arattak az ifjú amatőr színészek előadásukkal

Elsőként a nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre előadótermében, Kollázs címmel, a Művelődési Központ magyar nyelvű amatőr színjátszó csoportjának saját forgatókönyvön alapuló színházi előadását tekinthették meg az érdeklődők. Az előadás keretében a fellépők a jelenkor fiataljainak a kultúrához való viszonyát boncolgatták. Szolomájer Tímea kultúrreferenstől, aki a csoport felkészítője is, megtudtuk, jelenleg három amatőr színjátszó csoportja van: pindúr csoport, 12 fővel, középső csoport 10 fővel, valamint a mostani előadás szereplői, a „nagycsoport”, melynek 8 tagja van. A nagycsoportnak ez volt az első előadása, legközelebb március 15-én állnak közönség elé, a következő nagyobb szabású darabjuk pedig reményeik szerint már egy hagyományos színdarab lesz. Az előadás részeként levetítették Bartincki Tamás nagykárolyi középiskolás videoösszeállítását is. Az ifjú amatőr színészek nagy sikert arattak a megjelentek körében.

Az előadásról még több képet ITT nézhetsz meg!

 

A nagykárolyiak buszozás közben ismerkedtek a Slam Poetry műfajával

Az előadást követően útjára indult az a különleges Slam Poetry és Hiphop kisbusz, melyen a műfaj nagykárolyi, kolozsvári és nagyváradi képviselői szórakoztatták a felszállókat, nem kis sikerrel. A körutazás elején Sarvadi Paul mondta el röviden az „utasoknak”, mi is az a Slam Poetry, majd egy saját maga által fabrikált „verssel” kezdte meg az előadások sorát. Felléptek: Urbán Krónikák, Medzsix Csabi, Jégcsap és a Slam Poetry Erdély mozgalom képviselői: Keresztesi Dávid és Horváth Benji.

Az utazásról készült képekért kattints IDE!

A kulturális programoknak szentelt nap este a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében bemutatott „Te, Lázár” címűő egyszemélyes színművel ért véget, melyet a nagykárolyi születésű, kaposvári színművész, Fándly Csaba adott elő. Zongorán kísérte, illetve közreműködött Barabás Edit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...