Fifor: “Csak rombolni akarnak, építeni képtelenek” a bizalmatlansági indítvány aláírói
Utoljára módositva: 2019-06-14 14:48:23

Csak rombolni akarnak, de építeni képtelenek azok a törvényhozók, akik benyújtották a bizalmatlansági indítványt – nyilatkozta pénteken Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője.

‘Mit akarnak tenni a románok érdekében azok, akik benyújtották a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen? Senki nem felel erre a kérdésre. Orban azt mondja, hogy miniszterelnök akar lenni, Tudose szerint viszont ő lenne az alkalmasabb. Hogy kibékítse őket, a PNL elnökének tanácsosa azt mondja, jobb lenne, ha a PSD maradna kormányon. Barna az USR-től megint más mókával áll elő: ő nem akar kormányozni, de előre hozott választásokat akar. Összevesznek az alkotmányon is. Iohannis elnök szűkkörű módosítást akar, csak a referendum kérdéseiről, az USR tágítaná a módosítások körét. Iohannis úr országos megállapodást akar, de csak az ellenzék megjátszott egyezményét sikerült elérnie’ – írta Fifor pénteken a Facebookra.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője szerint a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni. ‘Ők csak azt mondják, hogy Le a PSD-vel, de egyik sem képes jobbat felajánlani a románoknak. Se kormányjavaslat, se egy komolyabb miniszterelnök-javaslat, se kormányprogram. Csak rombolni akarnak, építeni képtelenek. Románia nem engedhet meg magának egy ilyen kalandot. Ez egyesít minket! A PSD nem fogja szélhámosok kezére engedni az országot. Az indítvány nem fog célba érni!’ – olvasható a bejegyzésben.

A PNL, USR, PMP, RMDSZ, valamint független parlamenti képviselők által aláírt bizalmatlansági indítvány A Dăncilă-kormányt le kell váltani! Nem akarunk többé sürgősségi rendeleteket, belépési jelszavakat és sorokat a szavazókörzetek előtt címet viseli. A dokumentumot 173 törvényhozó írta alá. Ahhoz, hogy a beadvány a június 18-ára beütemezett parlamenti szavazáson elérje célját, a törvényhozó testület 233 tagjának kell támogatnia azt szavazatával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...