Fifor: “Csak rombolni akarnak, építeni képtelenek” a bizalmatlansági indítvány aláírói
Utoljára módositva: 2019-06-14 14:48:23

Csak rombolni akarnak, de építeni képtelenek azok a törvényhozók, akik benyújtották a bizalmatlansági indítványt – nyilatkozta pénteken Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szóvivője.

‘Mit akarnak tenni a románok érdekében azok, akik benyújtották a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen? Senki nem felel erre a kérdésre. Orban azt mondja, hogy miniszterelnök akar lenni, Tudose szerint viszont ő lenne az alkalmasabb. Hogy kibékítse őket, a PNL elnökének tanácsosa azt mondja, jobb lenne, ha a PSD maradna kormányon. Barna az USR-től megint más mókával áll elő: ő nem akar kormányozni, de előre hozott választásokat akar. Összevesznek az alkotmányon is. Iohannis elnök szűkkörű módosítást akar, csak a referendum kérdéseiről, az USR tágítaná a módosítások körét. Iohannis úr országos megállapodást akar, de csak az ellenzék megjátszott egyezményét sikerült elérnie’ – írta Fifor pénteken a Facebookra.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője szerint a bizalmatlansági indítvány nem fog célba érni. ‘Ők csak azt mondják, hogy Le a PSD-vel, de egyik sem képes jobbat felajánlani a románoknak. Se kormányjavaslat, se egy komolyabb miniszterelnök-javaslat, se kormányprogram. Csak rombolni akarnak, építeni képtelenek. Románia nem engedhet meg magának egy ilyen kalandot. Ez egyesít minket! A PSD nem fogja szélhámosok kezére engedni az országot. Az indítvány nem fog célba érni!’ – olvasható a bejegyzésben.

A PNL, USR, PMP, RMDSZ, valamint független parlamenti képviselők által aláírt bizalmatlansági indítvány A Dăncilă-kormányt le kell váltani! Nem akarunk többé sürgősségi rendeleteket, belépési jelszavakat és sorokat a szavazókörzetek előtt címet viseli. A dokumentumot 173 törvényhozó írta alá. Ahhoz, hogy a beadvány a június 18-ára beütemezett parlamenti szavazáson elérje célját, a törvényhozó testület 233 tagjának kell támogatnia azt szavazatával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...