Fifor: Ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni
Utoljára módositva: 2019-09-10 10:52:23

Nem adja fel a Dăncilă-kormány akkor sem, ha jövő héten nem szavaz neki bizalmat a parlament – közölte Mihai Fifor kormányfőhelyettes, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

‘Jövő héten a parlament elé állunk, és kérni fogjuk szavazatát a kormányra. Túlzás azt mondani, hogy bizalmi szavazást kérünk a kormánynak. Ez a kabinetnek egy új változatára kért, kalibráló és érvenyesítő szavazat. Ha nem megy át, újabb változattal jövünk, mindaddig, amíg meg nem győzzük a parlamentet, hogy az országot mégiscsak kormányozni kell’ – írta Fifor kedden a Facebookra.

 

A kormányfőhelyettes úgy vélekedik, hogy a törvényhozó testület szavazata kedvező lesz a Dăncilă-kormány számára, ugyanis az ellenzék ‘krónikusan alkalmatlan’ arra, hogy összegyűjtse a többséget, és valós alternatívát kínáljon a kormányzásra.

 

Viorica Dăncilă pártelnök hétfő este jelentette be: a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) úgy döntött, hogy jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a kormány számára.

 

Dăncilă a CExN ülésének végén tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem fél a parlament negatív szavazatától.

 

“Beszéltünk a kormány jelenlegi helyzetéről, és úgy döntöttünk, hogy a jövő héten kérünk bizalmi szavazást a parlamentben. Számtalanszor hangsúlyoztuk, hogy nem félünk. Tárgyalunk a politikai pártok képviselőivel, és elérjük, hogy bizalmat kapjunk” – mondta Viorica Dăncilă.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...