Fifor: Ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni
Utoljára módositva: 2019-09-10 10:52:23

Nem adja fel a Dăncilă-kormány akkor sem, ha jövő héten nem szavaz neki bizalmat a parlament – közölte Mihai Fifor kormányfőhelyettes, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

‘Jövő héten a parlament elé állunk, és kérni fogjuk szavazatát a kormányra. Túlzás azt mondani, hogy bizalmi szavazást kérünk a kormánynak. Ez a kabinetnek egy új változatára kért, kalibráló és érvenyesítő szavazat. Ha nem megy át, újabb változattal jövünk, mindaddig, amíg meg nem győzzük a parlamentet, hogy az országot mégiscsak kormányozni kell’ – írta Fifor kedden a Facebookra.

 

A kormányfőhelyettes úgy vélekedik, hogy a törvényhozó testület szavazata kedvező lesz a Dăncilă-kormány számára, ugyanis az ellenzék ‘krónikusan alkalmatlan’ arra, hogy összegyűjtse a többséget, és valós alternatívát kínáljon a kormányzásra.

 

Viorica Dăncilă pártelnök hétfő este jelentette be: a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) úgy döntött, hogy jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a kormány számára.

 

Dăncilă a CExN ülésének végén tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem fél a parlament negatív szavazatától.

 

“Beszéltünk a kormány jelenlegi helyzetéről, és úgy döntöttünk, hogy a jövő héten kérünk bizalmi szavazást a parlamentben. Számtalanszor hangsúlyoztuk, hogy nem félünk. Tárgyalunk a politikai pártok képviselőivel, és elérjük, hogy bizalmat kapjunk” – mondta Viorica Dăncilă.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...