Figyelmeztetést adott ki a DSVSA
Utoljára módositva: 2019-06-28 10:24:27

„Tilos a tej és a tejtermékek árusítása nyílt területen, napsütésnek kitéve a szatmári piacokon reggel 9 óra után. A tejet és tejtermékeket, valamint a tojást is csak erre a célra kialakított, hűtőszekrénnyel ellátott vásárcsarnokban lehet árulni” — figyelmeztet a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA).

A tej és tejtermékek ugyanis harminc fok körüli hőségben akár néhány óra alatt is megsavanyodnak, fogyasztásra már nem alkalmasak, így nyilvánvalóan könnyen és gyorsan a fertőzés forrásává válhatnak.

A DSVSA szakemberei azt is hozzáteszik: élő szárnyasok árusítása a vásárokban, piacokon szintén tilos. Arra is oda kell figyelni, hogyan jutnak el az állati eredetű élelmiszerek a piacra: ezeket olyan járművekben kell szállítani, amelyek hűtésre alkalmasak, és amelyekben szabályozható a hőfok.

A DSVSA az élő állatok szállításának feltételeire is felhívja az érdekeltek figyelmét, a nagy melegben történő szállítás ugyanis az állatok szervezetét is fokozottan megterheli. Uniós előírások szabályozzák, hogy milyen állatvédelmi óvintézkedéseket kell betartani a szállítás során az állatok szükségtelen szenvedésének elkerülése érdekében. Ha hőség idején kell rövid távra — például telepek között, vágóhídra — szállítani bármilyen haszonállatot, érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteni a szállítást, amikor elkerülhető a megterhelő hőség. A nyolc órát meghaladó szállítás kizárólag erre a célra engedélyezett, speciális állatszállító járművel lehetséges, aminek többek között megfelelő kapacitású ventillációs rendszerrel, itatóberendezéssel kell rendelkeznie.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...