Figyelmeztető lövések a cigicsempészek ellen
Utoljára módositva: 2014-01-14 16:41:52

A határrendészeknek 12 figyelmeztető lövéssel sikerült megállítaniuk az avasi zöldhatárnál az agresszívvá vált cigarettacsempészeket.

 

A határrendészek január 13-án ellenőrzési akciót szerveztek a cigarettacsempészet jelenségének visszaszorítása érdekében. 9.30 órakor az avasfelsőfalui határőrök felfigyeltek egy csoportra, akik Ukrajna irányából nagy térfogatú csomagokat cipelnek Mózesfalu irányába. A határrendészek szóban felszólították a férfiakat, hogy álljanak meg, ám azok elhagyták csomagjaikat és a szomszédos ország irányába rohantak. Mivel a férfiak figyelmen kívül hagyták a határrendészek felszólításait azok két figyelmeztető lövést adtak le. Az akció keretében sikerült egy román állampolgárságú férfit elfogniuk, és a környék átvizsgálása során 48, fekete fóliába csomagolt batyut találtak. A határőrök a keresőkutya segítségével egy ukrán állampolgárt is elfogtak. Az avasi határrendészek akciójába azonnal bekapcsolódtak a szaraszóiak (Máramaros megye) is, így sikerült elfogni a menekülő csempészeket az ukrán zöldhatár közelében. Mivel az elfogott csempészek agresszívvá váltak, és botokkal támadtak a határrendészekre, azok a törvény értelmében 10 figyelmeztető lövést adtak le, ezáltal sikerült két ukrán állampolgárt elfogniuk. Értesítették az ukrán határrendészeket, akik Ukrajna területén három ukrán személyt tartóztattak fel, s találtak még 15 csomagot. A román határrendészeknek sikerült azonosítaniuk az általuk elfogott négy férfit a 37 éves S. Vasile Máramaros megyei, a 17 éves I. H., a 25 éves K. Mzhailovyci ls a 37 éves P. Ivanovyci ukrán állampolgárok személyében. A határrendészek kérték a gyanúsítottak 29 napos előzetes letartóztatását. A 48 csomagban 24 ezer doboz, ukrán származású Jin Ling márkájú cigaretta volt, 214 ezer lej értékben. A teljes cigarettamennyiséget lefoglalták a határrendészek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...