Figyelmeztető lövések a cigicsempészek ellen
Utoljára módositva: 2014-01-14 16:41:52

A határrendészeknek 12 figyelmeztető lövéssel sikerült megállítaniuk az avasi zöldhatárnál az agresszívvá vált cigarettacsempészeket.

 

A határrendészek január 13-án ellenőrzési akciót szerveztek a cigarettacsempészet jelenségének visszaszorítása érdekében. 9.30 órakor az avasfelsőfalui határőrök felfigyeltek egy csoportra, akik Ukrajna irányából nagy térfogatú csomagokat cipelnek Mózesfalu irányába. A határrendészek szóban felszólították a férfiakat, hogy álljanak meg, ám azok elhagyták csomagjaikat és a szomszédos ország irányába rohantak. Mivel a férfiak figyelmen kívül hagyták a határrendészek felszólításait azok két figyelmeztető lövést adtak le. Az akció keretében sikerült egy román állampolgárságú férfit elfogniuk, és a környék átvizsgálása során 48, fekete fóliába csomagolt batyut találtak. A határőrök a keresőkutya segítségével egy ukrán állampolgárt is elfogtak. Az avasi határrendészek akciójába azonnal bekapcsolódtak a szaraszóiak (Máramaros megye) is, így sikerült elfogni a menekülő csempészeket az ukrán zöldhatár közelében. Mivel az elfogott csempészek agresszívvá váltak, és botokkal támadtak a határrendészekre, azok a törvény értelmében 10 figyelmeztető lövést adtak le, ezáltal sikerült két ukrán állampolgárt elfogniuk. Értesítették az ukrán határrendészeket, akik Ukrajna területén három ukrán személyt tartóztattak fel, s találtak még 15 csomagot. A román határrendészeknek sikerült azonosítaniuk az általuk elfogott négy férfit a 37 éves S. Vasile Máramaros megyei, a 17 éves I. H., a 25 éves K. Mzhailovyci ls a 37 éves P. Ivanovyci ukrán állampolgárok személyében. A határrendészek kérték a gyanúsítottak 29 napos előzetes letartóztatását. A 48 csomagban 24 ezer doboz, ukrán származású Jin Ling márkájú cigaretta volt, 214 ezer lej értékben. A teljes cigarettamennyiséget lefoglalták a határrendészek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...