Figyelmeztető lövések a cigicsempészek ellen
Utoljára módositva: 2014-01-14 16:41:52

A határrendészeknek 12 figyelmeztető lövéssel sikerült megállítaniuk az avasi zöldhatárnál az agresszívvá vált cigarettacsempészeket.

 

A határrendészek január 13-án ellenőrzési akciót szerveztek a cigarettacsempészet jelenségének visszaszorítása érdekében. 9.30 órakor az avasfelsőfalui határőrök felfigyeltek egy csoportra, akik Ukrajna irányából nagy térfogatú csomagokat cipelnek Mózesfalu irányába. A határrendészek szóban felszólították a férfiakat, hogy álljanak meg, ám azok elhagyták csomagjaikat és a szomszédos ország irányába rohantak. Mivel a férfiak figyelmen kívül hagyták a határrendészek felszólításait azok két figyelmeztető lövést adtak le. Az akció keretében sikerült egy román állampolgárságú férfit elfogniuk, és a környék átvizsgálása során 48, fekete fóliába csomagolt batyut találtak. A határőrök a keresőkutya segítségével egy ukrán állampolgárt is elfogtak. Az avasi határrendészek akciójába azonnal bekapcsolódtak a szaraszóiak (Máramaros megye) is, így sikerült elfogni a menekülő csempészeket az ukrán zöldhatár közelében. Mivel az elfogott csempészek agresszívvá váltak, és botokkal támadtak a határrendészekre, azok a törvény értelmében 10 figyelmeztető lövést adtak le, ezáltal sikerült két ukrán állampolgárt elfogniuk. Értesítették az ukrán határrendészeket, akik Ukrajna területén három ukrán személyt tartóztattak fel, s találtak még 15 csomagot. A román határrendészeknek sikerült azonosítaniuk az általuk elfogott négy férfit a 37 éves S. Vasile Máramaros megyei, a 17 éves I. H., a 25 éves K. Mzhailovyci ls a 37 éves P. Ivanovyci ukrán állampolgárok személyében. A határrendészek kérték a gyanúsítottak 29 napos előzetes letartóztatását. A 48 csomagban 24 ezer doboz, ukrán származású Jin Ling márkájú cigaretta volt, 214 ezer lej értékben. A teljes cigarettamennyiséget lefoglalták a határrendészek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...