Fish Fest — halparádé lesz hétvégén Vetésen
Utoljára módositva: 2019-09-06 20:24:49

Látványos kajakos felvonulás, nagyszabású horgász- és halászléfőző verseny, szabadtéri színház, mesterszakácsok viadala, koncertek, halételek és még számtalan érdekesség várja az érdeklődőket.

 

Kulturális, kulináris, de sportfesztiválokban sincs hiány Szatmárban — az első alkalommal megszervezett vetési Fish Fest azonban egyedülálló rendezvénynek számít, annál is inkább, mivel szombaton minden a hal (no meg a horgászok és a Szamos) körül forog majd a településen.

A fesztivál — stílszerűen — a szatmárnémeti és magyarországi kajakosok-kenusok felvonulásával kezdődik: 9.30-kor szállnak vízre Szatmárnémetiben és csorognak végig a Szamoson, meglepetésvendégükkel együtt, akire komoly feladat vár Vetésben, ugyanis ő gyújtja meg a tüzet a bográcsok alatt, ellobbantva a halászléfőző verseny startját. A rendezvény 11 órai, hivatalos megnyitóját követően a helybéli gyermekek és fiatalok mutatják be tudásukat, majd 12 órakor kezdődik a nem kevesebb mint tíz órán át tartó, igencsak szigorú szabályzatú horgászverseny a „fogd ki és engedd vissza” szellemiségében. Ezzel egy időben már elkezdődnek az aprónépek (de nem csak) számára a gyermek- és kézműves-foglalkozások, az Animo utcaszínház előadása, illetve a helyi értékek népszerűsítéséről szóló panelbeszélgetés a polgármesteri hivatal tanácstermében.

A különösen látványosnak ígérkező Mesterszakácsok csatája élő főzőshow 14 órakor kezdődik, s a séfek viadala két órán keresztül tart, közben interetnikus néptánc- és népdalelőadás szórakoztatja a jelenlévőket, a Duna-deltában élő népcsoport, a lipovánok előadóival a fellépők sorában.

A horgászás elmaradhatatlan kellékei a csali és a bot mellett a horgásztörténetek — ezekből minden valamire való pecás egész gyűjteménnyel rendelkezik, 18.30-tól pedig elő is adja, majd 19 órakor felgördül a képzeletbeli függöny, s kezdődik az Ararat független színtársulat szabadtéri előadása, A szemetes című vígjáték. A fesztivál zenei aláfestését egész nap egy különleges „megszállott”, Remus Miron biztosítja, 20 órától azonban ő is szusszan kicsit, ekkor kezdődik ugyanis a Petra Acker & Band koncertje; akiket 21.30-tól az egyedi, enyhén ironikus, nonkonformista, de népzenei elemeket is tartalmazó stílusban játszó, marosvásárhelyi Eztán együttes követ, 22.45-től pedig Maria Răducanu & Niko Meinhold lép a mikrofon elé. Az egyedülálló Fish Fest természetesen rendhagyó módon is zárul éjfélkor — 500 lampion szélnek eresztésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...