Fizetéses parkolók lesznek
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:36:43

Céget alapít a nagykárolyi önkormányzat, amely a fizetéses parkolók és a piac adminisztrálásával, felügyeletével foglalkozik majd. A kft. székhelye az élelmiszerpiacon lesz.

Fizetésessé teszi a parkolókat jövő év januárjától a nagykárolyi önkormányzat

Várhatóan jövő évtől fizetésessé teszi a parkolók használatát Nagykárolyban az önkormányzat. A bérleti díjak begyűjtésére céget hoz létre az önkormányzat, erről hoztak döntést legutóbbi ülésükön a nagykárolyi tanácsosok. A Kovács Jenő polgármester által benyújtott javaslatot hosszasan tárgyalták a városatyák. Az ellenzékben levő liberális frakció tagjai, amellett hogy elismerték a kezdeményezés létjogosultságát, azt firtatták, hogy miért nincs dokumentumokkal alátámasztva, mit is vár az önkormányzat a piac- és parkolófelügyelettel foglalkozó kft. létrehozásától. Leginkább arra voltak kíváncsiak, milyen felmérést végeztetett a városvezetés a várható bevételt, a cég által alkalmazott munkások számát, illetve a vállalt kötelezettségeket illetően. A polgármester csupán részleges válaszokat tudott adni. Mint mondta, kb. 2500 személygépkocsi-tulajdonostól várnak bérleti díjat, azonban ennek a díjszabásnak a részleteiről, a bérleti időszakról, a bérlési feltételekről nem tudott felvilágosítással szolgálni. A liberálisok mindenáron azt szerették volna, ha a cég létrehozásával egyidejűleg a kft. statútumát is bemutatja az önkormányzat képviselője. Azonban mindez nem történt meg.

Kovács a kérdésekre és felvetésekre válaszolva kifejtette, hogy az önkormányzat által felügyelt cég alkalmazottai felelnek majd azért, hogy a lakónegyedekben rend és tisztaság legyen: a parkolók tisztán tartását, a téli időszakban a havas járdák, valamint a tömbházak közötti közterületek akadálymentesítését is ezektől az alkalmazottaktól várják. Amennyiben megalakultak volna a lakóközösségek, akkor a lakónegyedi közterületek nyári, illetve téli karbantartása ezekre a hárult volna, de mivel a nagykárolyi tömbházlakók nem alakítottak lakóközösségeket, az önkormányzatnak kell lépést tennie a helyzet normalizálása érdekében, tette hozzá Kovács. A Közterület-fenntartó Hivatal ( DSPL) még működő részlege ugyanis nem képes ellátni ezt a feladatot is, mert így is túl vannak terhelve. A polgármester ugyanakkor elmondta azt is, hogy már több cég is megkereste az önkormányzatot, melyek működtetnék a fizetéses parkolókat, azonban a városvezetés úgy határozott, hogy ez a jelentős bevétellel kecsegtető vállalkozás inkább maradjon az önkormányzat fennhatósága alatt.

A tanácsosok végül megszavazták a cég megalakítására vonatkozó határozattervezetet — a négy PNL-s tanácsos tartózkodásával.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...