Fizetéses parkolók lesznek
Utoljára módositva: 2014-07-01 17:36:43

Céget alapít a nagykárolyi önkormányzat, amely a fizetéses parkolók és a piac adminisztrálásával, felügyeletével foglalkozik majd. A kft. székhelye az élelmiszerpiacon lesz.

Fizetésessé teszi a parkolókat jövő év januárjától a nagykárolyi önkormányzat

Várhatóan jövő évtől fizetésessé teszi a parkolók használatát Nagykárolyban az önkormányzat. A bérleti díjak begyűjtésére céget hoz létre az önkormányzat, erről hoztak döntést legutóbbi ülésükön a nagykárolyi tanácsosok. A Kovács Jenő polgármester által benyújtott javaslatot hosszasan tárgyalták a városatyák. Az ellenzékben levő liberális frakció tagjai, amellett hogy elismerték a kezdeményezés létjogosultságát, azt firtatták, hogy miért nincs dokumentumokkal alátámasztva, mit is vár az önkormányzat a piac- és parkolófelügyelettel foglalkozó kft. létrehozásától. Leginkább arra voltak kíváncsiak, milyen felmérést végeztetett a városvezetés a várható bevételt, a cég által alkalmazott munkások számát, illetve a vállalt kötelezettségeket illetően. A polgármester csupán részleges válaszokat tudott adni. Mint mondta, kb. 2500 személygépkocsi-tulajdonostól várnak bérleti díjat, azonban ennek a díjszabásnak a részleteiről, a bérleti időszakról, a bérlési feltételekről nem tudott felvilágosítással szolgálni. A liberálisok mindenáron azt szerették volna, ha a cég létrehozásával egyidejűleg a kft. statútumát is bemutatja az önkormányzat képviselője. Azonban mindez nem történt meg.

Kovács a kérdésekre és felvetésekre válaszolva kifejtette, hogy az önkormányzat által felügyelt cég alkalmazottai felelnek majd azért, hogy a lakónegyedekben rend és tisztaság legyen: a parkolók tisztán tartását, a téli időszakban a havas járdák, valamint a tömbházak közötti közterületek akadálymentesítését is ezektől az alkalmazottaktól várják. Amennyiben megalakultak volna a lakóközösségek, akkor a lakónegyedi közterületek nyári, illetve téli karbantartása ezekre a hárult volna, de mivel a nagykárolyi tömbházlakók nem alakítottak lakóközösségeket, az önkormányzatnak kell lépést tennie a helyzet normalizálása érdekében, tette hozzá Kovács. A Közterület-fenntartó Hivatal ( DSPL) még működő részlege ugyanis nem képes ellátni ezt a feladatot is, mert így is túl vannak terhelve. A polgármester ugyanakkor elmondta azt is, hogy már több cég is megkereste az önkormányzatot, melyek működtetnék a fizetéses parkolókat, azonban a városvezetés úgy határozott, hogy ez a jelentős bevétellel kecsegtető vállalkozás inkább maradjon az önkormányzat fennhatósága alatt.

A tanácsosok végül megszavazták a cég megalakítására vonatkozó határozattervezetet — a négy PNL-s tanácsos tartózkodásával.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...