Flash mob az önzetlen segítésért
Utoljára módositva: 2019-12-07 08:03:52

Figyeljünk egymásra jobban, segítsünk többet! — ez volt az üzenete a Caritas-önkéntesek által tegnap a Coposu sétányon bemutatott produkciónak és az azt követő villámcsődületnek.

Az önkéntesség világnapja alkalmából tegnap délután a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet Szent Pál Ifjúsági Központja villámcsődületet tartott Szatmárnémetiben, a Corneliu Coposu sétányon található rendezvénytéren.

A segítségnyújtást ösztönző flash mob ötletét a központ keretében önkéntes tevékenységet végző diákok együtt találták ki. Szintén közösen választották ki az akcióhoz illő zeneszámokat, és együtt alkották meg a koreográfiát is. Az ötlet gyakorlatba ültetésében a Szent Pál központ munkatársai, Sălăjan-Kinczel Brigitta pszichológus és Magyar Noémi pedagógus segítettek a diákoknak, akik már hetek óta nagy lelkesedéssel készülnek az eseményre.

A villámcsődületen tíz szatmárnémeti oktatási intézmény tanulói vettek részt: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Gheorghe Dragoş Gazdasági Iskolaközpont, az I. C. Brătianu Műszaki Kollégium, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, az Elisa Zamfirescu Szakközépiskola, a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceum, valamint a Nicolae Steinhardt Ortodox Elméleti Líceum diákjai.

Az esemény keretében a Caritas-önkéntesek a segítségnyújtás legkülönbözőbb formáit igyekeztek szemléltetni — a mindennapi, apró cselekedetektől a rendhagyóbb helyzetekig —, élő szoborcsoportokat képezve. A művészeti iskola két önkéntese: Erdődi Petra és Nagy Donatella festmény formájában is kifejezték a segítéssel kapcsolatos gondolataikat, a képeket pedig a rendezvény helyszínén bárki megtekinthette.

A villámcsődület által a segítés fontosságára kívánták felhívni a figyelmet a Caritasnál önkénteskedő diákok. A flash mob koreográfiáját a minél könnyebb elsajátíthatóság érdekében a tanulók egyszerűre és ugyanakkor látványosra tervezték. A villámcsődülethez több járókelő is csatlakozott.

A szervezők bíznak abban, hogy az önkéntesség világnapja alkalmából megszervezett esemény által az önzetlen segítés új perspektívái nyíltak meg a résztvevők számára, akik tudatosabban és aktívabban nyújtanak majd segítséget a mindennapokban.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...