Focileckét kapott az Olimpia
Utoljára módositva: 2014-10-19 16:57:41

A Commando Oli szurkolótábor Temesvárra is elutazott, hogy kérjék Cosmin Bodea távozását. A „kedvencek” veresége csak ráadás volt a „keménymagnak”, ismét Csik Tibit kérték a kispadra.

Jellegzetes kép a temesvári meccsről: padlón a szatmáriak (előtérben, sárga mezben Gavrilescu), ünneplő temesváriak

Ismét elfelejtett focizni a Szatmárnémeti FC Olimpia csapata, ugyanis az elmúlt négy mérkőzés nyújtott teljesítménye után teljesen lehangoló volt Cosmin Bodea vezetőedző legénységének a játéka szombaton, a temesvári bajnokin. A szatmáriak javuló játékát látva sokan már pontszerzésben is reménykedhettek az ACS Poli elleni találkozón, azonban Dan Alexa vezetőedző csapata alaposan megleckéztette az Olimpiát. Ennyi kellett a szatmári szurkolótábornak is, ugyanis a Commando Oli elkísérte a csapatot Temesvárra is, de csakis azért, hogy ott is hangot adjanak elégedetlenségüknek és kérjék Bodea távozását. A szatmári drukkerek hangjától zengett szombaton a Dan Păltinişanu Stadion, aki Bodea lemondását és Csik Tibor kispadra való visszahelyezését követelték. A 3–0-ra elvesztett mérkőzést követő sajtótájékoztatón Bodea érthetetlenül állt a történtek előtt. „Amióta Szatmáron dolgozom, mindig ezt kiabálják, nem értem miért, kérdezzék tőlük” – válaszolta újságírói kérdésre az edző.

A mérkőzésen egyébként a vendégek csak az első negyed órában éreztették jelenlétüket a pályán, amíg a temesváriak nem szereztek vezetést: a 17. percben azonban Bârbuţ zavartalanul tologathatta a labdát a szatmári 16-os szélén, majd beadta Boldeának, aki balról a hosszú sarokba helyezte a labdát. A folytatásban sem forgott veszélybe az ACS Poli kapuja, ellenben Henrique révén a házigazdák még a szünet előtt növelhették volna előnyüket. Azonban a brazil csatár csak a második félidő elején talált be Anca–Trip kapujába, miután egy mozdulattal lerázta magáról a védőjét. Majd’ féltucat helyzet után Bărbuţ adta meg a kegyelemdöfést, aki a brazil passza után még azt is megengedhette magának, hogy a szatmári büntető területen belül, a kapura lövés előtt zavartalanul mellre átvehesse a labdát. A hajrában Feier szépíthetett volna, de nem tudta kihasználni a temesváriak ajándéklabdáját.

„Ma nagyon gyengén játszottunk, és olyan hibákat követtünk el, amelyeket azonnal büntetnek az olyan kaliberű csapatok, mint a Temesvár. 2–0-tól a Poli felszabadultan játszott, és mi nem tudtunk felnőni erre a meccsre. Nem lehet úgy nyerni egy meccset, hogy még helyzeteid sincsenek” – összegezett Bodea.

Az FC Olimpia a következő fordulóban, október 25-én is idegenben játszik, a FC Olt Slatina vendége lesz.

Liga 2, 2-es Csoport, 9. forduló

Temesvári ACS Poli – Szatmárnémeti FC Olimpia 3–0 (Boldea 17. perc, Henrique 47., Bărbuţ 68.).

Olimpia: Anca–Trip – Burlacu (Svarczkopf 64. perc), Fl. Mureşan, Heil, Iuhas, Micaş, Gavrilescu, Villand (Laso 54.), Bic, Muntean, Boştină (Feier 71.)

További eredmények

Nagyváradi FC Bihor – FC Olt Slatina 0–0

Resicabányai Metalul – Tatrangi Unirea 2–1

CSM Râmnicu Vâlcea – Karánsebesi FC 4–1

Pankotai Şoimii – Fortuna Poiana Câmpina 2–2.

A CS Mioveni szabadnapos volt.

1 Resica 9 6 2 1 12–7 20
2 Poli 8 6 0 2 14–4 18
3 Mioveni 8 4 2 2 5–3 14
4 Vâlcea 9 2 6 1 6–4 12
5 Câmpina 8 3 3 2 11–10 12
6 Tatrang 8 3 2 3 7–7 11
7 FC Olt 8 1 5 2 7–6 8
8 Pankota 8 1 4 3 11–12 7
9 OLIMPIA 8 2 1 5 5–10 7
10 Karánsebes 8 1 3 4 5–13 6
11 FC Bihor 8 0 4 4 4–11 4

Fotó: Robert Dohar/banatsport.ro

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...