Fodor – Romász Emléktorna lesz Mikolában
Utoljára módositva: 2019-06-18 12:12:44

Két kiváló emberre, remek újságíróra, rendíthetetlen sportszeretőre talán nem is lehet másként, mint labdarúgással emlékezni — az idei Emléktornának Mikola ad otthont a hét végén.

„Bárki is találta fel a focit, istenként kellene imádnunk”, mondta egyszer a mexikói ‘futballisten’, Hugo Sanchez. Kevés olyan ember létezett, aki hasonló módon szerette a labdarúgást, mint Romász János. Hajdani kollégánk legalább ilyen alázattal szerette tájékoztatni az olvasókat a fociról (és egyéb, de nem csak sporteseményről), szenvedéllyel szerette a családját, a barátait. Szeretett élni és mosolyogni. Nem csoda hát, hogy örök, elválaszthatatlan barátság fűzte Fodor Istvánhoz, akinek élete volt a vidék, az ott élő emberek gondja, baja, öröme, és ugyancsak előszeretettel szaladgált a labda után is.

Jani bátyja és Rodrigo, ahogy a két jó barátot kollégái, közeli ismerősei hívták, sajnos már az égi szerkesztőségben írják utánozhatatlan stílusú cikkeiket: Fodor István 2011. február 12-én, Romász János pedig 2015. július 21-én hagyott itt bennünket.

„Egy meccsen az első 90 perc a legfontosabb” — summázta Sir Bobby Charlton. István és Jani már túl van ezen a 90. percen, mert a labdarúgással ellentétben, az életben sajnos nem mindenki számára tart ugyanaddig a meccs — számunkra pedig nem marad más feladat, mint hogy emlékezzünk és emlékeztessünk egykori kollégáink, barátaink életmeccsére. Ez hívta életre a Fodor-Romász Emléktornát, amelynek idei helyszíne Mikola, időpontja pedig június 22., szombat.

Mint minden évben, ezúttal is nyolc csapat szerepel a tornán, őket két darab négyes csoportba sorsolták a szervezők. Az A csoportba került Mikola, a Papok, a címvédő Kaplony és Halmi, a B-be pedig Pusztadaróc, a Sajtó, az RMDSZ és Kökényesd. A mérkőzések hossza 2×10 perc, a pályán egyszerre öt-öt mezőnyjátékos és egy-egy kapus tartózkodhat. Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén büntetőkkel folytatódik a küzdelem. Igaz ez természetesen a helyosztókra is. Újdonság viszont, hogy a témát érintő vitákat követően ezúttal minden csapat nevezhet a tíz kerettag közé két igazolt játékost, két olyan játékost, aki a 2018-2019-es szezonban pályára lépett valamilyen hivatalos versenysorozatban. A csapatoknak le kell adniuk a tíz fő nevét tartalmazó listát, amelyen be kell jelölniük a két igazolt tagot.

Az emléktorna megnyitója 9.30-kor lesz a mikolai tornateremben, a döntő pedig a tervek szerint 17.10-kor kezdődik. Ezt követi a díjátadás, majd jön a leghosszabb félidő. A harmadik. A szervezők erre minden résztvevőt szeretettel várnak egy finom babgulyásra, néhány hideg sörre és – mindenekelőtt – baráti beszélgetésre, adomázásra, a két kiváló barátról szóló történetek felelevenítésére.

A mérkőzések rendje a következő:

9.35 – Mikola – Papok;
10.00 – Halmi–Kaplony;
10.25 – Pusztadaróc – Sajtó;
10.50 – RMDSZ – Kökényesd;
11.15 – Papok–Halmi;
11.40 – Mikola-Kaplony;
12.05 – Pusztadaróc – RMDSZ;
12.30 – Sajtó – Kökényesd;
12.55 – Papok – Kaplony;
13.20 – Halmi – Mikola;
13.45 – Sajtó – RMDSZ;
14.10 – Kökényesd – Pusztadaróc.

Elődöntők:
14.55 – A1-B2;
15.20 – B1-A2.

Helyosztók: 15.50 – A4-B4; 16.15 – A3-B3;
Kisdöntő: 16.45;
Döntő: 17.10.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...