Fogadóórák voltak a városházán
Utoljára módositva: 2019-06-06 21:13:52

A megyeszékhely polgármestere és városmenedzsere is fogadóórát tartott tegnap a szatmárnémeti városházán; telekügyek, gázbevezetés kérdése és fakivágási igény is felmerült az emberek részéről.

Több városi köztulajdonban lévő parcellát is szeretne magáénak tudni egy szatmárnémeti polgár, emiatt kereste meg tegnapi fogadóóráján Kereskényi Gábor polgármestert; az egyiket tömbházi lakótársaival közösen használják, a másikat, egy kertes ház mellett lévőt pár évtizede használja mintegy bérlőként, és fizeti is utána az adót. A polgármester elmondta, hogy meg kell vizsgálni a környékre vonatkozó városrendezési tervet, hogy mit ír elő az utca, járda és a zöldövezet szélességére vonatkozólag, és ennek függvényében tud majd pontos választ adni. Kereskényi kiküldte az illetékes osztály mérnökét, hogy nézze meg a helyszínen is, miről van szó, és vesse össze az ott látottakat az urbanisztikai rendelkezésekkel.

 

Lebontották

 

Maskulik Csaba városmenedzsernél egy közterületen szabályosan álló, magántulajdonban lévő építmény nemrég történt lebontása miatt járt tegnap valaki, aki azt kérte, hogy ha a város már lebontotta az építményt, legalább a városi adóhivatalt értesítse, hogy adót fizetnie ezután okafogyott. Aztán azt is mondta a volt tulajdonos, hogy kártérítést kér a lebontott épület miatt. Maskulik elmondta, hogy amikor területrendezésbe kezdtek ott, ahol az építmény állt, nem szerepelt a parcella telekkönyvi kivonatán az épület, ezért szabálytalanul felhúzott építményként kezelték; a panaszosnak az egykori eladót kellene felkeresnie, aki gyaníthatóan hivatalosan nem létező valamit adott el annak idején. Az adóhivatal hivatalos átiratban még a tegnapi nap folyamán értesítve lett az adóköteles létesítmény megszűntéről, de a bontásból okozott kár megtérítését nem tudta megígérni a városmenedzser.

 

Földgázbevezetés

 

Földgázt vezetnének be egy utcába, és a város anyagi hozzájárulását kérte ehhez egy hölgy a tegnapi fogadóórán, a szolgáltatótól kapott válasza szerint ugyanis az utcában lakóknak lehetőségük van erre. Maskulik ezzel az újfajta szabállyal kapcsolatban elmondta, hogy a város csak akkor támogathat magánberuházásokat, ha például városi középület is részesül a fejlesztésből. Ha az utcában lenne irodája vagy épülete a városnak, minden további nélkül beszállna a beruházás finanszírozásába, így azonban a közigazgatási törvény nem ad rá lehetőséget.

 

Fakivágás

 

Favágást kért egy lakó olyan helyen, ahol a szomszédság korábban tiltakozott bárminemű fakivágás ellen; ellentmondásos helyzetbe került a városmenedzser, de megígérte, hogy meg fogják vizsgálni, valóban zavaró-e a szóban forgó fa, és kertészmérnöki vélemény alapján döntenek majd arról, hogy kivágják vagy megmetszik-e a fát, esetleg marad, ahogy van.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...