Fogarasi vereség után ünnepelt a házigazda
Utoljára módositva: 2016-04-24 18:06:06

A Fogarasi HCM történelmet írt, hiszen a Brassó megyei kisváros férfi kézilabdacsapata három fordulóval a bajnoki idény vége előtt megnyerte az A-osztály B-csoportjának a küzdelmeit és feljutott az élvonalba.

Ehhez viszont a fogarasiaknak vasárnap le kellett győzniük a rivális Szatmárnémeti VSK-t, amely nem volt egy sétagalopp, hiszen a sérülésektől megtizedelt ellenfél jól tartotta magát. Nicolae Istrate edző legényei a 15. percben még vezettek (4–5), viszont Morar lesérült, így átlövő nélkül maradt a VSK. Még így is csak egy gól előnyt tudott összehozni az eredményt megfordító fogarasi együttes (14–13), de a második félidőben már jobban működött a brassói gépezet is. Ehhez viszont még hozzátartozott a két fiatal bukaresti bíró, a 30 éves Mihai Pârvu és a 29 éves Alin Stamatoiu néha érthetetlen döntése, akik a VSK-nak legalább három érvényes gólját nem adták meg. Igaz, a fáradság is közbeszólt, hiszen Istraténak nem sok lehetősége volt a cserére, ráadásul Mateș is közel volt a kiállításhoz kétszer kétperces büntetés után. Végül a Fogarasi HCM 32–24-re győzött, a csapat és a közönség pedig együtt ünnepelt pezsgőbontással a sportteremben. Kérdéses viszont, hogy az együttes beiratkozik-e a Nemzeti Ligába vagy marad jövőre is a másodosztályban, hiszen egyelőre pénzügyi keret és megfelelő termük sincs az élvonalban való szereplésre. A helyzet hasonló a szatmárihoz: politikai kampányígéret van az élvonalbeli felétetlek teljesítéséhez.

„Az igazság az, hogy a második félidőre elfáradtunk. Voltak bírói hibák is, de nem ez volt az elsődleges, amely miatt mi vesztettünk. Gratulálok a fogarasiaknak. Mi most már a második helyet nem veszíthetjük el, készülhetünk az osztályzóra” — nyilatkozta Istrate.

Férfi kézilabda, A-osztály, B-csoport, 23. forduló

Fogarasi HCM – Szatmárnémeti VSK 32–24 (14–13).

VSK: Pogyină, Cioroiu – Oláh 12 gól, Mureşan 4, Ungar 2, Mateș 2, Rogoz 2, Alisie 1, Olar 1, Petruț, Varga, Morar.

További eredmények

U Craiova – Segesvári HCM 39–38

Nagyszebeni HC – Nagybányai Academia 22–25.

Vasárnap késő délután rendezték

Nagyváradi VSK – Temesvári Poli II

Szászsebesi Muhbalch – Brassói CNOT.

A Segesvári CNE és a Kolozsvári CSU szabadnaposok voltak.

Az élcsoport állása: 1. Fogaras 54 pont/20 mérkőzés, 2. Szatmár 43/19, 3. Academia 40/21, 4. Nagyvárad 37/18.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...