Foglalkozásdömping a Rekettyénél
Utoljára módositva: 2019-10-21 11:07:23

Hétvégén immár a 19. táncháztalálkozóját tartotta Nagykárolyban a Rekettye Kulturális Egyesület. Az egész napos programsorozat felelősei a rekettyés ifjak voltak, akik egyedül állították össze és szervezték a programokat, illetve a délutáni gálaműsort.

Mindenki másképp emlékszik arra, hogy pontosan mikor kezdődött el a nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület története. A vélemények erről ugyan megoszlanak, azonban azzal kapcsolatban nincs ellentmondás a jelenlegi és a régi egyesületi tagok között, hogy az elmúlt hét végén immár a 19. táncháztalálkozójukat tartották meg Nagykárolyban.

Az egész napos programsorozat felelősei a rekettyés ifjak voltak, akik egyedül állították össze a programtervet, szervezték a programokat, illetve a délutáni gálaműsort. Nem volt könnyű dolguk, hiszen egyre többen járnak a Rekettye Kulturális Egyesület széles palettát felölelő foglalkozásaira, s mindennek helyet, időt és rendszert biztosítani még egy felnőttekből álló csapat számára is komoly fejtörést okozna, nemhogy a fiataloknak. Azonban mindannyian jól vették az akadályokat, így jó hangulatban és vidáman telt a találkozó napja.

A Szent László Közösségi Házban zajlottak a foglalkozások, délelőttől egészen a kora délutáni órákig, majd később a színházban, a gálaműsor keretében a rekettyések megmutatták, mennyit fejlődtek és tanultak a tavalyi alkalom óta.

„Az idei találkozónk legnagyobb különlegessége, hogy az egész napot a fiataljaink szervezték, az ő munkájuk, erőfeszítésük eredménye mindaz, ami itt történik. Ők keresték fel a gálaműsor meghívottait, állították össze a foglalkozásokat, és az ő szüleik azok, akik a programok ideje alatt, a háttérben dolgozva az ebédet készítik minden résztvevő számára. Örülök, hogy a fiataljaink a helyi vállalkozókat is megtalálták, hogy segítsenek finanszírozni a szervezés költségeit. A Communitas Alapítványnak is hálásak vagyunk, hiszen ismét támogatja egy megmozdulásunkat. Külön öröm számunkra, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk. Talán azt is mondhatnánk, hogy divatja is van ennek a műfajnak, hiszen a Fölszállott a páva verseny révén nagyobb népszerűségnek örvend a népzene és a néptánc. Figyelemmel kísérjük ezt a megmérettetést, mivel ismét érintettek vagyunk, hiszen barátaink gyermekének, Májer Cseperkének a verseny idei kiadásában szurkolhatunk majd. Ének és hegedűs kategóriában is indul, mi pedig figyelemmel kísérjük őt, hiszen a magunkénak is érezzük Cseperkét” — mondta Székely Sára, az egyesület vezetője.

„Idén is nagyon sok programmal vártuk a gyerekeket, hiszen igyekszünk minden évben valami újdonsággal is készülni, hogy még érdekesebbé tegyük a találkozó napját is. Igazi foglalkozásdömpinggel készültünk, a gyerekek választhatnak az agyagozás, csuhézás, szövés, zsinórkészítés, kötélverés, üvegfestés, kőfestés, krumplinyomda, gyöngyfűzés, körmön fonás stb. közül. Ezeket a foglalkozásokat a fiataljaink irányítják, és nagyon ügyesen helytállnak. Azért is tudjuk egyre változatosabbá tenni a foglalkozásainkat, mert rendre részt veszünk a Nádudvari népi mesterségképzőn. Idén már fafaragónk is van ott, de nemez, szövés és takács szakon is vannak tanulóink ott. Egyre több mindent tudunk mutatni a nagykárolyi gyerekeknek. Folyamatosan törekszünk arra, hogy egyre több tevékenységet indítsunk be és mutassunk meg a gyerekeknek. Úgy tapasztaltuk, ezt szeretik, és ez vonzza és érdekli is őket. Az a tény, hogy már minden rendelkezésünkre álló épületet kinőttünk, bizonyítja számunkra azt, hogy jó úton járunk, s reméljük, ezt az ösvényt tudjuk követni a jövőben is” — mondta Székely Sára.

A rekettyés programok szombaton délután gálaműsorral, majd hajnalig tartó élő zenés táncházzal folytatódtak. Jövőre a huszadik kiadásához érkezik a rendezvény, amely vélhetőleg akkor is bővelkedni fog tartalmas és látványos programokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...