Foglalkoznak a pótlással
Utoljára módositva: 2015-02-24 12:49:22

Lesz pótlása az összetört léceknek a Coposu sétányon, de még idén szétbontaná az egészet a városvezetés, más elképzeléseik vannak itt.

Nem rongálás miatt törtek el e lécek

Lakossági bejelentés nyomán szerzett tudomást a szatmárnémeti városvezetés arról, hogy több léc is hiányzik a Corneliu Coposu sétány faborításából, Dan Băbuţ városmenedzser szerint megrendelték a töröttek pótlásához szükséges faanyagot. Nem találtak már abból a paraguayi ipéfából, amelyikből annak idején készült a díszjárda, illetve a gödör borítása, tölgyből készült deszkával pótolják majd a kitört darabokat. Băbuţ szerint nem csak a sétálóutca régi főtér felőli végén bekövetkezett törés az egyetlen, amelyik miatt közbe kellett avatkozniuk, korábban cserélték már más részeken is a faléceket. A városmenedzser tudomása szerint nem vandálok törték be a léceket, az történt, hogy az alsó — egyébként fenyőből készült — támaszték elkorhadt, és nem bírta el a ránehezedő súlyt.

A sétálóutcán egyébként ezerkétszáz négyzetmétert borít ipéfa, 2008-as elkészítésekor azt ígérte a kivitelező, hogy tíz évig ellen fog állni az idő vasfogának a Dél-Amerikából importált faanyag, de nagyon úgy néz ki, hogy nem éri meg a tíz évet sem a fagödör, sem a fa járdaburkolat. A Horaţiu Răcăşan tervei alapján készült köztéri installációt még ebben az évben szétbontaná a szatmárnémeti városvezetés, árulta el Băbuţ, mert a húszcentis fémállványra szerelt falécek alatt állítólag patkányok tanyáznak. Dorel Coica polgármester a szétbontás után más formában építené újjá az utca egészét.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...