Foglalkoznak a pótlással
Utoljára módositva: 2015-02-24 12:49:22

Lesz pótlása az összetört léceknek a Coposu sétányon, de még idén szétbontaná az egészet a városvezetés, más elképzeléseik vannak itt.

Nem rongálás miatt törtek el e lécek

Lakossági bejelentés nyomán szerzett tudomást a szatmárnémeti városvezetés arról, hogy több léc is hiányzik a Corneliu Coposu sétány faborításából, Dan Băbuţ városmenedzser szerint megrendelték a töröttek pótlásához szükséges faanyagot. Nem találtak már abból a paraguayi ipéfából, amelyikből annak idején készült a díszjárda, illetve a gödör borítása, tölgyből készült deszkával pótolják majd a kitört darabokat. Băbuţ szerint nem csak a sétálóutca régi főtér felőli végén bekövetkezett törés az egyetlen, amelyik miatt közbe kellett avatkozniuk, korábban cserélték már más részeken is a faléceket. A városmenedzser tudomása szerint nem vandálok törték be a léceket, az történt, hogy az alsó — egyébként fenyőből készült — támaszték elkorhadt, és nem bírta el a ránehezedő súlyt.

A sétálóutcán egyébként ezerkétszáz négyzetmétert borít ipéfa, 2008-as elkészítésekor azt ígérte a kivitelező, hogy tíz évig ellen fog állni az idő vasfogának a Dél-Amerikából importált faanyag, de nagyon úgy néz ki, hogy nem éri meg a tíz évet sem a fagödör, sem a fa járdaburkolat. A Horaţiu Răcăşan tervei alapján készült köztéri installációt még ebben az évben szétbontaná a szatmárnémeti városvezetés, árulta el Băbuţ, mert a húszcentis fémállványra szerelt falécek alatt állítólag patkányok tanyáznak. Dorel Coica polgármester a szétbontás után más formában építené újjá az utca egészét.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 21:10
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...