Fogyatkozik a horgászok száma
Utoljára módositva: 2014-01-15 10:09:20

Kb. ezerötszáz tagdíjfizetőre számít idén a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület — őket három folyó- és három állóvízre várják 2014-ben.

 

Czumbil Tibor, a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület elnöke

A folyóvizek közül a Szamoson, a Túron és a Krasznán, a tavak közül pedig alkalmanként tíz lej kedvezménnyel a kökényesdi, az adorjáni és a darai tavon horgászhatnak a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjai. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. Ennyi pénzért nem csak a megyei vizeken lógathatják be a csalit a horgászok, de néhány Szatmárhoz közeli megyébe is várják őket, Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyék tartoznak ehhez a társuláshoz. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szól. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes pótdíj ellenében lehet horgászni. A horgászengedély négy botra szól, a nap 24 órájában lehet horgászni, a csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

Az egyesületnél arra számítanak, hogy idén ezerötszáz horgász fog bérletet váltani, nagyjából annyian, mint tavaly, de ezerrel kevesebben, mint három évvel ezelőtt. Nem a bérlet ára a drága, részletezte Czumbil, inkább a felszerelés az, amire nincs pénzük a horgászatot kedvelőknek, vagy az utazás költségei jelentenek akadályt.

 

Nyolcvankilós harcsa

 

A bérletárakhoz hasonlóan a tilalmi időszakokban sincs változás idén, a csukatilalom február negyedikétől negyvenöt naptári napon át fog tartani, április negyedikén pedig az egyéb halfajokra lesz tilos horgászni, hatvan napon át.

A természetes vizekre járó horgászoknak továbbra is a Szamoson van a legnagyobb esélyük halat fogni, ebben a vízben él a legtöbb és legnagyobbra nőtt halfaj is, múlt héten például egy nyolcvankilós harcsát fogott egy pecás Szamosborhídnál. De a Szamosban él még padúc, márna, balin és domolykó is, s nagy ritkán csukát is lehet fogni. A Krasznát választók csukára, pontyra és kárászra is számíthatnak, de a keszegfélék mellett ugyanezek a halfajok a Túrban is előfordulnak. A természetes vizek mellett a darai, az adorjáni és a kökényesdi tóra lesz még érdemes kijárni ebben az évben, az utóbbira 450 lejért, az adorjánira pedig 350 lejért váltható ki részletben is kifizethető éves bérlet.

A sporthorgász-egyesület Szatmárnémetiben, a Decebal utca 5. szám alatt székel, aki bérletet venne, hétköznap nyolctól négyig, szombaton pedig nyolctól egyig találja nyitva az irodát, bármilyen információval, az engedélyekkel, bérletekkel, szatmári horgászattal kapcsolatos tájékoztatással a 0261 734 876-os telefonszámon szolgálnak.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...