Fogyatkozik a horgászok száma
Utoljára módositva: 2014-01-15 10:09:20

Kb. ezerötszáz tagdíjfizetőre számít idén a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület — őket három folyó- és három állóvízre várják 2014-ben.

 

Czumbil Tibor, a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület elnöke

A folyóvizek közül a Szamoson, a Túron és a Krasznán, a tavak közül pedig alkalmanként tíz lej kedvezménnyel a kökényesdi, az adorjáni és a darai tavon horgászhatnak a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjai. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. Ennyi pénzért nem csak a megyei vizeken lógathatják be a csalit a horgászok, de néhány Szatmárhoz közeli megyébe is várják őket, Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyék tartoznak ehhez a társuláshoz. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szól. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes pótdíj ellenében lehet horgászni. A horgászengedély négy botra szól, a nap 24 órájában lehet horgászni, a csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

Az egyesületnél arra számítanak, hogy idén ezerötszáz horgász fog bérletet váltani, nagyjából annyian, mint tavaly, de ezerrel kevesebben, mint három évvel ezelőtt. Nem a bérlet ára a drága, részletezte Czumbil, inkább a felszerelés az, amire nincs pénzük a horgászatot kedvelőknek, vagy az utazás költségei jelentenek akadályt.

 

Nyolcvankilós harcsa

 

A bérletárakhoz hasonlóan a tilalmi időszakokban sincs változás idén, a csukatilalom február negyedikétől negyvenöt naptári napon át fog tartani, április negyedikén pedig az egyéb halfajokra lesz tilos horgászni, hatvan napon át.

A természetes vizekre járó horgászoknak továbbra is a Szamoson van a legnagyobb esélyük halat fogni, ebben a vízben él a legtöbb és legnagyobbra nőtt halfaj is, múlt héten például egy nyolcvankilós harcsát fogott egy pecás Szamosborhídnál. De a Szamosban él még padúc, márna, balin és domolykó is, s nagy ritkán csukát is lehet fogni. A Krasznát választók csukára, pontyra és kárászra is számíthatnak, de a keszegfélék mellett ugyanezek a halfajok a Túrban is előfordulnak. A természetes vizek mellett a darai, az adorjáni és a kökényesdi tóra lesz még érdemes kijárni ebben az évben, az utóbbira 450 lejért, az adorjánira pedig 350 lejért váltható ki részletben is kifizethető éves bérlet.

A sporthorgász-egyesület Szatmárnémetiben, a Decebal utca 5. szám alatt székel, aki bérletet venne, hétköznap nyolctól négyig, szombaton pedig nyolctól egyig találja nyitva az irodát, bármilyen információval, az engedélyekkel, bérletekkel, szatmári horgászattal kapcsolatos tájékoztatással a 0261 734 876-os telefonszámon szolgálnak.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...