Fogyatkozik a horgászok száma
Utoljára módositva: 2014-01-15 10:09:20

Kb. ezerötszáz tagdíjfizetőre számít idén a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület — őket három folyó- és három állóvízre várják 2014-ben.

 

Czumbil Tibor, a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület elnöke

A folyóvizek közül a Szamoson, a Túron és a Krasznán, a tavak közül pedig alkalmanként tíz lej kedvezménnyel a kökényesdi, az adorjáni és a darai tavon horgászhatnak a Szatmár Megyei Sporthorgász Egyesület éves bérletet kiváltó tagjai. A teljes árú éves bérlet ára 80 lej, a diák- és nyugdíjas bérlet pedig 50 lejbe kerül, tájékoztatta lapunkat Czumbil Tibor, az egyesület elnöke. Ennyi pénzért nem csak a megyei vizeken lógathatják be a csalit a horgászok, de néhány Szatmárhoz közeli megyébe is várják őket, Beszterce-Naszód, Kolozs és Máramaros megyék tartoznak ehhez a társuláshoz. A szatmári egyesület által kiadott horgászbérletek így a Szamos besztercei szakaszára, a máramarosi folyóvizekre, vagy a Szatmárnémetitől 150 kilométerre lévő, negyvennyolc hektáros Kolozs megyei ördöngösfüzesi tóra is szól. A megyén kívüli vizeken évi tizenöt lejes pótdíj ellenében lehet horgászni. A horgászengedély négy botra szól, a nap 24 órájában lehet horgászni, a csónakból való hobbiűzés is megengedett, a hálózás viszont tilos.

Az egyesületnél arra számítanak, hogy idén ezerötszáz horgász fog bérletet váltani, nagyjából annyian, mint tavaly, de ezerrel kevesebben, mint három évvel ezelőtt. Nem a bérlet ára a drága, részletezte Czumbil, inkább a felszerelés az, amire nincs pénzük a horgászatot kedvelőknek, vagy az utazás költségei jelentenek akadályt.

 

Nyolcvankilós harcsa

 

A bérletárakhoz hasonlóan a tilalmi időszakokban sincs változás idén, a csukatilalom február negyedikétől negyvenöt naptári napon át fog tartani, április negyedikén pedig az egyéb halfajokra lesz tilos horgászni, hatvan napon át.

A természetes vizekre járó horgászoknak továbbra is a Szamoson van a legnagyobb esélyük halat fogni, ebben a vízben él a legtöbb és legnagyobbra nőtt halfaj is, múlt héten például egy nyolcvankilós harcsát fogott egy pecás Szamosborhídnál. De a Szamosban él még padúc, márna, balin és domolykó is, s nagy ritkán csukát is lehet fogni. A Krasznát választók csukára, pontyra és kárászra is számíthatnak, de a keszegfélék mellett ugyanezek a halfajok a Túrban is előfordulnak. A természetes vizek mellett a darai, az adorjáni és a kökényesdi tóra lesz még érdemes kijárni ebben az évben, az utóbbira 450 lejért, az adorjánira pedig 350 lejért váltható ki részletben is kifizethető éves bérlet.

A sporthorgász-egyesület Szatmárnémetiben, a Decebal utca 5. szám alatt székel, aki bérletet venne, hétköznap nyolctól négyig, szombaton pedig nyolctól egyig találja nyitva az irodát, bármilyen információval, az engedélyekkel, bérletekkel, szatmári horgászattal kapcsolatos tájékoztatással a 0261 734 876-os telefonszámon szolgálnak.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...