Főleg a humán tárgyakban eredményesek
Utoljára módositva: 2014-06-05 10:28:13

Muszka Zsuzsa és felkészítő tanárnője, Belényi Andrea

Leginkább a humán jellegű tárgyak oktatása képezi a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola erősségét, mondta el Belényi Andrea aligazgatónő annak a tanév végi összegzésnek kapcsán, melynek során kiemelte diákjaik tantárgyversenyeken elért eredményeit. „Intézményünkben leginkább az anyanyelv-oktatásra helyezzük a hangsúlyt, és ez meghozza a gyümölcsét is, látva az eredményeket. Három-tannyelvű iskola vagyunk: magyar, román és német tagozaton tanulnak diákjaink. Tanulóink magas számban vesznek részt a különböző tantárgyversenyeken, és büszkén mondhatom, számos oklevél és díj igazolja részvételük jogosultságát. Iskolánk egyik büszkesége a most nyolcadikos, magyar tagozaton tanuló Muszka Zsuzsa, aki minden versenyről oklevéllel, dobogós helyezéssel tért haza. Példának említeném, hogy kisebbségiként tanulja a románt, s ennek ellenére, a román nyelvtan és irodalom kisebbségek számára rendezett tantárgyversenyen negyedik helyezést ért el, országos szinten. Immár harmadik alkalommal vett részt a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen, amelynek Kárpát-medencei szakaszán dicséretben részesült, míg a többi alkalmakon a dobogón végzett. Ezenkívül az English My Love angol versenyen is remekül helytállt” — számolt be Belényi Andrea. Az aligazgatónő, aki egyébként magyar szakos pedagógus, Muszka Zsuzsa felkészítő tanáraként Arany Oklevelet vehetett át, a Simonyi-verseny szervezőitől, akik ezzel szerették volna jutalmazni munkáját. Az aligazgatónő elmondta, nagy megtiszteltetés ez a díj, ugyanakkor Zsuzsa remek eredményei nem lettek volna elérhetőek, ha nem áll mögötte komoly családi támogatás is. „Nagyon köszönöm Balogh Marika segítségét, aki Zsuzsa nagymamája, és rendkívül sokat foglalkozott otthon is vele. Illetve köszönöm a Muszka család példás hozzáállását, hiszen minden alkalommal segítőkész partnerként álltak a gyermekük és az iskola mögött. Nélkülük nem sikerült volna” — mondta az aligazgatónő.

[ohballada-1]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...