Folk és sport a megyenapokon
Utoljára módositva: 2014-06-20 09:42:33

Hét végén kerül megszervezésre a II. Szatmár Megyei Napok rendezvénysorozat, mely minden igényt kielégítő programokkal várja az érdeklődőket. A 25 Octombrie téren felállított nagyszínpadon ma este 21 órától az Edda szórakoztatja a nagyérdeműt, míg szombaton ugyanezen a színpadon szintén 21 órától Geszti Péter és a Gringo Sztár zenekar lépnek fel. Geszti Péter a legendás Rapülők és a Jazz+Az után 2011-ben egy újabb, friss zenei formációt hozott össze. Péter és két gyönyörű hangú énekesnője — Gereben Zita és Sapszon Orsolya — mellett további profi zenészek alkotják a Gringo Sztár zenekart. Az együttes egyfajta „kozmopuritán” popzenét játszik, ami reggae, dzsessz, rap, pop, elektronikus zene, ska és balkáni népzene egyvelegéből áll össze. A dalok így sokszínűek, egyvalami mégis közös bennük: a vidám, nyári hangulatú dallamok és a „gesztisen” komoly mondanivalót rejtő szövegek. Az együttes névválasztását Geszti Péter két okkal indokolja: „Egyrészt természetesen felidézi az általam tisztelt világhírű Beatles-dobos (Ringo Starr) nevét, másrészt ami talán ennél is fontosabb, azt is jelzi, hogy visszavándoroltam a zene világába, tudniillik a gringo szó spanyol-portugál nyelvterületen fehér bőrű bevándorlót jelent.” A Gringo Sztár zenei vezetője és zeneszerzője Erdélyi Péter, aki billentyűsként együtt dolgozott Geszti Péterrel a Jazz+Az-ban is. De más szerzők, mint például a Balkan Fanatik is szerzett néhány dalt a csapat albumára. A két énekesnő, Gereben Zita és Sapszon Orsolya fiatal koruk ellenére már számos neves előadóval zenélhetett együtt. A zenekar felállításában Fekete Kovács Kornél is segédkezett, aki a Jazz+Az-ban is anno tevékenyen részt vállalt.

Folk és sport

A Divatház előtt felállított folkszínpadon szombaton és vasárnap egymást váltják majd a megye különböző településeiről érkező néptánc- és népzenecsoportok. Szombaton 12.30 órától a nagykárolyi Ceatăra, Rekettye és Rote Rose csoportok, 13.20 órától a börvelyi Bekek néptáncegyüttes, 13.50 órától a krasznabéltekiek német tánccsoportja, 14.30 órakor a mezőteremi néptánccsoport magyar és sváb tánccal, 14.45 órakor a Károly Csillagai csoport cigány tánccal, 15.30 órakor az érkávási csoport magyar tánccal, 15.40 órakor a bogdándi néptánccsoport, 16 órakor a csomaköziek néptánccsoportja magyar és sváb tánccal lép fel, míg 19 órai kezdettel a székelyudvarhelyi Hargita Néptáncegyüttes produkciójára kerül sor. Vasárnap 15.30 órakor a Fekete Rózsák néptáncegyüttes, 15.40 órakor a batiziak, 15.50 órakor a szamoskrassói és szamoslippói néptánccsoport lép fel, 16 órakor a kaplonyi asszonykórus, 16.50 órakor a szatmárhegyi néptánccsoport, 17.30 órakor a tasnádi néptánccsoport német tánccal lép fel, míg 19 órakor Herczku Ágnes áll közönség elé.

Szombaton, 15 órai kezdettel, a Coposu sétányon található gödörben dzsúdó-, karate-, boksz-, vívó-, birkózó-bemutatókra kerül sor, de az érdeklődők különböző fitnesz-lehetőségeket is kipróbálhatnak majd. Ugyanezen a helyszínen 10 órától szimultán sakkverseny zajlik gyerekeknek, az 1 Decembrie 1918 utcán pedig 10 órai kezdettel a 2006-os korosztály számára szerveznek futballbajnokságot, míg az 1999–2000-es korosztály számára streetball-bajnokságot. Szombaton és vasárnap 10 és 22 óra között, a Coposu sétányon légpuska-bemutatóra is sor kerül.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...