Folkforgatag a Kossuth-kertben
Utoljára módositva: 2019-08-19 16:08:47

A PMN Kossuth-kerti kavalkádjának nemcsak egyik védjegye, de elmaradhatatlan alappillére is a különösen gazdag népzenei és néptáncfelhozatal, az éjszakába nyúló táncház.

Tizennyolcadik alkalommal rendeznek táncházat a Partiumi Magyan Napok keretében, ez a nap azonban más lesz, mint a többi. „A nagykorúvá vált fesztivál alkalmából szerettünk volna kirúgni a hámból, ezért a Kossuth-kerti Ecomatrix színpadot népi kulturális színtérré változtattuk egy teljes délután erejéig. Augusztus 24-e a zenés tradícióink napja, partiumi és magyarországi előadóművészeknek köszönhetően élhetjük át a múlt századbeli falusi mulatságok fergeteges hangulatát” — mondja kedvcsinálóként Kovács Zsolt szervező.

A szervezők ez alkalommal is olyan fellépőket hívtak meg a népi sokadalomba, akik hitelesen tudják elkalauzolni a résztvevőket a régió színes, míves folklórjának a világába. „Velünk ünnepel a szatmárnémeti Röpike Néptánccsoport, a bogdándi Rozsmalint Néptánccsoport, a mikolai Gyöngyösbokréta Néptánccsoport, a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák Néptánccsoport, az érmihályfalvi Nyíló Akác Néptánccsoport, a nagyváradi Motolla Énekegyüttes, az avasújvárosi Bokréta Néptánccsoport, a Szatmár megyei Szamoshát Néptánccsoport és a nagykárolyi Rekettye Néptánccsoport. Az előadások talpalávalóját a nagyváradi Soroglya zenekar biztosítja” — részletezte Kovács Zsolt.

Szombaton 17 órától Pál István Szalonna és a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiból álló zenekara lép a deszkákra. Koncertjükön megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái, és az autentikus zene mellett népzenei feldolgozásokat is hallhatunk tőlük. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését és továbbadását, ezért koncertjeik mellett fontos szerepet kap a népzeneoktatás. Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb koncerttermeinek, fesztiváljainak, emellett az elmúlt években nagy sikerrel léptek fel mind Európában, mind a tengerentúlon.

Fél héttől a moldvai Sugalló zenekarral, este nyolc órától pedig Pál István Szalonnával és együttesével rophatják a táncoslábúak a Kossuth-kerti folkforgatag alkalmával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mi a véleményed a határátkelőkön nemrégiben kialakult helyzetről?
Kész idegbaj, valamit tenni kell!
Meg kell oldani, hogy az itt lakók ne a külföldiek miatt szoruljanak háttérbe
Nem indulok útnak ezekben a napokban
Csendben kivárom a sorom
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...