Folklórelőadásra is jutott a kevésből a sportigazgatóságnak
Utoljára módositva: 2019-10-01 08:44:07

Kevéssel több mint 1,12 millió lejből gazdálkodik 2019-ben a Szatmár Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság (DJTS) — jelentette be a prefektusi kollégium legutóbbi ülésén az intézmény vezetője, Adrian Ardelean.

Elmondta, a DJTS-hez tartozó intézmények és pályák bérléséből 252 ezer lejt szeretnének elkönyvelni ebben az évben, eddig 150 ezer lejt sikerült begyűjteni, nyolc hónap alatt. A minisztérium 875 ezer lejt osztott le a Szatmár megyei intézménynek, de ebből több mint 609 ezer lejt fizetésekre költ a DJTS, és csupán 148 929 lej marad sport- és ifjúsági rendezvények támogatására.

Így nem csoda, hogy 2019-ben nem tudott jelentős támogatást nyújtani a megyei sportegyesületeknek, illetve az ifjúsági programokat rendező szervezeteknek. A Samstudia Egyesület például 5300 lej támogatást kapott, hogy az egyik legnagyobb szatmári ifjúsági zenei fesztivált, a La Dâmburi-t megszervezze. A Cutezătorii Munţilor Egyesület 6200 lejből szervezte meg a gyaloglást népszerűsítő akcióját, amely közel 250 fiatalt mozgatott meg. A Stea Egyesületnek 5700 lej jutott idén önkéntesrendezvények szervezésére. Utóbbi rendezi október 2-án Szatmárnémeti régi főterén az Önkéntesek Fesztiválját is.

Ugyanakkor ifjúsági táborokat szerveztek, vagy rászoruló gyerekek tengerparti táboroztatását támogatták.

Ardelean emellett felsorolt néhány programot, amelyben partnerként vesz részt a DJST, és amelyeket esetenként oklevelekkel vagy érmekkel támogattak.

2019-ben 117 ezer lejt kaptak karbantartásra, így többek között az Ifjúsági Tábor épületein végeztek felújítási munkákat. Ugyanakkor hozzájárultak a táborhely hátsó udvarán levő „gombaház” renoválásához is, ahol napokon belül megkezdi a tevékenységét a 18 éven aluli ökölvívók olimpiai nevelőközpontja.

A DJTS igazgatója elmondta, tavaly decemberben rendezték meg a megye legjobb sportolóinak díjkiosztó ünnepségét, amelynek díszvendége volt Simona Pop olimpiai bajnok párbajtőrvívó, illetve Florin Mulcuțan, aki abban az évben sporttanácsadóként dolgozott Bukarestben Ioana Bran, akkor sport- és ifjúsági miniszter mellett. Mint ismeretes, a nem olimpiai sportágak kategóriában Bartincki Attila, a Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S. SE sportolója zárt a rangsor élén, míg az olimpiai sportágaknál a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata bizonyult 2018 legjobbjának.

Ami kissé meglepő volt: Ardelean azzal is dicsekedett, hogy 2018-ban, a 100 éves centenárium alkalmával folklórelőadás rendezésére különített el pénzt az ifjúsági és sportigazgatóság. Ennek költségeit nem részletezte az igazgató.

 

Pesek Attila

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...