Folyamatos segítségnyújtás
Utoljára módositva: 2017-12-04 17:24:28

Ahol tudnak, ott segítenek a nagykárolyi Kinderland Egyesület tagjai, működtetői. Tegnap volt a 15. évfordulója annak, hogy megkezdték munkájukat Nagykárolyban.

Immár 15 éve annak, hogy a Kinderland Egyesület megkezdte karitatív munkáját Nagykárolyban és környékén. Az azóta eltelt időben számtalan megvalósítás, siker, nehézségen való túllendülés jellemezte tevékenységeit, amelyek mindegyike segítő célzattal bírt.

Ezt a jeles évfordulót ünnepelték tegnap délután az egyesület Kaplonyi úti székhelyén, ahol nap mint nap komoly munka folyik annak érdekében, hogy az időközben hálózattá bővült egyesület segítsége minél több rászorulóhoz eljuthasson.

Anton Welser, az egyesület vezetője köszöntötte az alkalomra érkezett meghívottakat, akik között a helyi önkormányzat és városi tanács képviselőin kívül partnercégek, partneriskolák, egyesületek vezetői is jelen voltak.

„Külön öröm számunkra, hogy a nagykárolyi városvezetéssel már 15 évvel ezelőtt megtaláltuk a közös hangot, és nyitottak voltak az együttműködésre” — hangzott el az eseményen. A Kinderland Egyesület bázisa Németországban található. Amint Welser úr elmondta, az ott található Rumanienhilfe Carei egyesülettel közösen gyűjtik, válogatják, szállíttatják Nagykárolyba és a környező településekre azokat az adományokat, amelyekre leginkább igény mutatkozik. Tizenegy óra alatt, közel 1100 kilométerről érkezik a segítség, immár 15 éve. Az elmúlt időszakban ruhaneműn kívül felszerelésekkel, bútorokkal, higiéniai csomagokkal, játékokkal, babatápszerekkel, matracokkal és egyebekkel segítettek, ahol csak tudtak. Iskolai konyhai labort, bejárati ajtót juttattak el a nagykárolyi 1-es iskolába, segítették a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumot, a Down Alapítvány munkáját, a porteleki iskola gyermekei számára mosdót és illemhelyet alakítottak ki, iskolai bútorzatot juttattak el Szaniszlóra, valamint felszerelésekkel, ágyakkal, mosdók és fürdők kialakításával segítették a nagykárolyi kórház gyermekrészlegét, és a sort még hosszan folytathatnánk. Emellett rendszeresen kiosztanak karácsonyi és húsvéti csomagokat a rászoruló gyermekek között. Olyan csomagok ezek, amelyeket a németországi gyermekek készítenek „cipősdoboz-akció” keretében.

Mindez nem működhetne segítők nélkül, hangzott el a születésnap alkalmából szervezett eseményen. Anton Welser mindenkinek köszönetet mondott az együttműködésért, aki valamilyen módon hozzájárult a munkájuk eredményessé tételéhez. Kiemelten a Polipol Mobila Kft.-t, amely évek óta több kamionnyi árut szállít el Nagykárolyba Németországból teljesen ingyen, támogatás gyanánt. Az önkormányzat képviseletében Keizer Lajos alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz, kiemelten köszönetet mondva azért az áldozatos munkáért, amit a németországi egyesület képviselői fáradhatatlanul végeznek. Tartson ez az együttműködés még sokáig! — mondta az alpolgármester.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...