Folyamatos segítségnyújtás
Utoljára módositva: 2017-12-04 17:24:28

Ahol tudnak, ott segítenek a nagykárolyi Kinderland Egyesület tagjai, működtetői. Tegnap volt a 15. évfordulója annak, hogy megkezdték munkájukat Nagykárolyban.

Immár 15 éve annak, hogy a Kinderland Egyesület megkezdte karitatív munkáját Nagykárolyban és környékén. Az azóta eltelt időben számtalan megvalósítás, siker, nehézségen való túllendülés jellemezte tevékenységeit, amelyek mindegyike segítő célzattal bírt.

Ezt a jeles évfordulót ünnepelték tegnap délután az egyesület Kaplonyi úti székhelyén, ahol nap mint nap komoly munka folyik annak érdekében, hogy az időközben hálózattá bővült egyesület segítsége minél több rászorulóhoz eljuthasson.

Anton Welser, az egyesület vezetője köszöntötte az alkalomra érkezett meghívottakat, akik között a helyi önkormányzat és városi tanács képviselőin kívül partnercégek, partneriskolák, egyesületek vezetői is jelen voltak.

„Külön öröm számunkra, hogy a nagykárolyi városvezetéssel már 15 évvel ezelőtt megtaláltuk a közös hangot, és nyitottak voltak az együttműködésre” — hangzott el az eseményen. A Kinderland Egyesület bázisa Németországban található. Amint Welser úr elmondta, az ott található Rumanienhilfe Carei egyesülettel közösen gyűjtik, válogatják, szállíttatják Nagykárolyba és a környező településekre azokat az adományokat, amelyekre leginkább igény mutatkozik. Tizenegy óra alatt, közel 1100 kilométerről érkezik a segítség, immár 15 éve. Az elmúlt időszakban ruhaneműn kívül felszerelésekkel, bútorokkal, higiéniai csomagokkal, játékokkal, babatápszerekkel, matracokkal és egyebekkel segítettek, ahol csak tudtak. Iskolai konyhai labort, bejárati ajtót juttattak el a nagykárolyi 1-es iskolába, segítették a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumot, a Down Alapítvány munkáját, a porteleki iskola gyermekei számára mosdót és illemhelyet alakítottak ki, iskolai bútorzatot juttattak el Szaniszlóra, valamint felszerelésekkel, ágyakkal, mosdók és fürdők kialakításával segítették a nagykárolyi kórház gyermekrészlegét, és a sort még hosszan folytathatnánk. Emellett rendszeresen kiosztanak karácsonyi és húsvéti csomagokat a rászoruló gyermekek között. Olyan csomagok ezek, amelyeket a németországi gyermekek készítenek „cipősdoboz-akció” keretében.

Mindez nem működhetne segítők nélkül, hangzott el a születésnap alkalmából szervezett eseményen. Anton Welser mindenkinek köszönetet mondott az együttműködésért, aki valamilyen módon hozzájárult a munkájuk eredményessé tételéhez. Kiemelten a Polipol Mobila Kft.-t, amely évek óta több kamionnyi árut szállít el Nagykárolyba Németországból teljesen ingyen, támogatás gyanánt. Az önkormányzat képviseletében Keizer Lajos alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz, kiemelten köszönetet mondva azért az áldozatos munkáért, amit a németországi egyesület képviselői fáradhatatlanul végeznek. Tartson ez az együttműködés még sokáig! — mondta az alpolgármester.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 21.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...