Folyamatos segítségnyújtás
Utoljára módositva: 2017-12-04 17:24:28

Ahol tudnak, ott segítenek a nagykárolyi Kinderland Egyesület tagjai, működtetői. Tegnap volt a 15. évfordulója annak, hogy megkezdték munkájukat Nagykárolyban.

Immár 15 éve annak, hogy a Kinderland Egyesület megkezdte karitatív munkáját Nagykárolyban és környékén. Az azóta eltelt időben számtalan megvalósítás, siker, nehézségen való túllendülés jellemezte tevékenységeit, amelyek mindegyike segítő célzattal bírt.

Ezt a jeles évfordulót ünnepelték tegnap délután az egyesület Kaplonyi úti székhelyén, ahol nap mint nap komoly munka folyik annak érdekében, hogy az időközben hálózattá bővült egyesület segítsége minél több rászorulóhoz eljuthasson.

Anton Welser, az egyesület vezetője köszöntötte az alkalomra érkezett meghívottakat, akik között a helyi önkormányzat és városi tanács képviselőin kívül partnercégek, partneriskolák, egyesületek vezetői is jelen voltak.

„Külön öröm számunkra, hogy a nagykárolyi városvezetéssel már 15 évvel ezelőtt megtaláltuk a közös hangot, és nyitottak voltak az együttműködésre” — hangzott el az eseményen. A Kinderland Egyesület bázisa Németországban található. Amint Welser úr elmondta, az ott található Rumanienhilfe Carei egyesülettel közösen gyűjtik, válogatják, szállíttatják Nagykárolyba és a környező településekre azokat az adományokat, amelyekre leginkább igény mutatkozik. Tizenegy óra alatt, közel 1100 kilométerről érkezik a segítség, immár 15 éve. Az elmúlt időszakban ruhaneműn kívül felszerelésekkel, bútorokkal, higiéniai csomagokkal, játékokkal, babatápszerekkel, matracokkal és egyebekkel segítettek, ahol csak tudtak. Iskolai konyhai labort, bejárati ajtót juttattak el a nagykárolyi 1-es iskolába, segítették a Simion Bărnuţiu Szakképző Líceumot, a Down Alapítvány munkáját, a porteleki iskola gyermekei számára mosdót és illemhelyet alakítottak ki, iskolai bútorzatot juttattak el Szaniszlóra, valamint felszerelésekkel, ágyakkal, mosdók és fürdők kialakításával segítették a nagykárolyi kórház gyermekrészlegét, és a sort még hosszan folytathatnánk. Emellett rendszeresen kiosztanak karácsonyi és húsvéti csomagokat a rászoruló gyermekek között. Olyan csomagok ezek, amelyeket a németországi gyermekek készítenek „cipősdoboz-akció” keretében.

Mindez nem működhetne segítők nélkül, hangzott el a születésnap alkalmából szervezett eseményen. Anton Welser mindenkinek köszönetet mondott az együttműködésért, aki valamilyen módon hozzájárult a munkájuk eredményessé tételéhez. Kiemelten a Polipol Mobila Kft.-t, amely évek óta több kamionnyi árut szállít el Nagykárolyba Németországból teljesen ingyen, támogatás gyanánt. Az önkormányzat képviseletében Keizer Lajos alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz, kiemelten köszönetet mondva azért az áldozatos munkáért, amit a németországi egyesület képviselői fáradhatatlanul végeznek. Tartson ez az együttműködés még sokáig! — mondta az alpolgármester.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...