Folyik a bagolytelelőhely-felmérés
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:02:26

Meghaladja a 30-at az idei télen Szatmár megyében összeszámolt fülesbagoly-gyülekezőhelyek száma, mellyel e téren ismét első helyen vagyunk országos viszonylatban — tudtuk meg Kiss Istvántól, a felmérést szervező Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) munkatársától. Amint arról korábban hírt adtunk, a természetvédők a lakosság segítségét is kérték az adatgyűjtéshez, hogy minél több telepet tudjanak azonosítani. Amint Kiss István lapunknak elmondta, ez egy országos szintű akció része, a cél pedig egy átfogó adatbázis elkészítése, melynek segítségével képet tudnak alkotni arról, hogy mely tényezők veszélyeztetik az állatokat. Ahol pedig szükség van rá, igyekeznek be is avatkozni, mivel a kertekben telelő erdei fülesbaglyokat sok helyen nem látják szívesen. A felmérés jelenleg is tart, aki csapatosan lát baglyokat, hívhatja az EKÉ-t a 0735-450562-es telefonszámon. Mint megtudtuk, idén 8 bejelentés érkezett, melyek közül négy már ismert telelőhelyről szólt, négy azonban újnak számított a természetvédők számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Rossz anyák karácsonya
Ma, 19:00
Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság... na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:00
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 13.
Régen érezte magát ilyen elégedettnek. Jól sikerült a hete, rengeteget dolgozott és könnyedén, hatékonyan tudott együttműködni másokkal.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...