Folyik a bagolytelelőhely-felmérés
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:02:26

Meghaladja a 30-at az idei télen Szatmár megyében összeszámolt fülesbagoly-gyülekezőhelyek száma, mellyel e téren ismét első helyen vagyunk országos viszonylatban — tudtuk meg Kiss Istvántól, a felmérést szervező Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) munkatársától. Amint arról korábban hírt adtunk, a természetvédők a lakosság segítségét is kérték az adatgyűjtéshez, hogy minél több telepet tudjanak azonosítani. Amint Kiss István lapunknak elmondta, ez egy országos szintű akció része, a cél pedig egy átfogó adatbázis elkészítése, melynek segítségével képet tudnak alkotni arról, hogy mely tényezők veszélyeztetik az állatokat. Ahol pedig szükség van rá, igyekeznek be is avatkozni, mivel a kertekben telelő erdei fülesbaglyokat sok helyen nem látják szívesen. A felmérés jelenleg is tart, aki csapatosan lát baglyokat, hívhatja az EKÉ-t a 0735-450562-es telefonszámon. Mint megtudtuk, idén 8 bejelentés érkezett, melyek közül négy már ismert telelőhelyről szólt, négy azonban újnak számított a természetvédők számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...