Folyik a bagolytelelőhely-felmérés
Utoljára módositva: 2014-01-06 10:02:26

Meghaladja a 30-at az idei télen Szatmár megyében összeszámolt fülesbagoly-gyülekezőhelyek száma, mellyel e téren ismét első helyen vagyunk országos viszonylatban — tudtuk meg Kiss Istvántól, a felmérést szervező Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) munkatársától. Amint arról korábban hírt adtunk, a természetvédők a lakosság segítségét is kérték az adatgyűjtéshez, hogy minél több telepet tudjanak azonosítani. Amint Kiss István lapunknak elmondta, ez egy országos szintű akció része, a cél pedig egy átfogó adatbázis elkészítése, melynek segítségével képet tudnak alkotni arról, hogy mely tényezők veszélyeztetik az állatokat. Ahol pedig szükség van rá, igyekeznek be is avatkozni, mivel a kertekben telelő erdei fülesbaglyokat sok helyen nem látják szívesen. A felmérés jelenleg is tart, aki csapatosan lát baglyokat, hívhatja az EKÉ-t a 0735-450562-es telefonszámon. Mint megtudtuk, idén 8 bejelentés érkezett, melyek közül négy már ismert telelőhelyről szólt, négy azonban újnak számított a természetvédők számára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 24.
Olyan új helyzetekbe kerül, ahol nem boldogul a régi sablonokkal. Engedje szabadon áradni képzelőerejét, és megtalálja a megoldásokat!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...