Folytatódik a gyűjtés Veress Ádám részére
Utoljára módositva: 2019-08-14 19:29:55

Mindenki „Főzőbá”-ja, a ritka daganatos betegséggel diagnosztizált Veress Ádám a németországi első kezelést követően milliméteres lépésekkel elindult a gyógyulás útján, vissza az életbe.

„Most van szükség a segítségedre! Ha szatmári vagy, ha véndiák, ha a Borókagyökér Egyesület rendezvényein láttad, ha ettél már Ádám főztjéből, ha ismered és akkor is, ha nem — most tudsz segíteni!” — szól ismét a segélykérő felhívás a Facebookon indított karitatív gyűjtés oldalán. A szatmári (és nem csak) közösség alig három héttel ezelőtt döbbenten állt a hír olvastán, hogy a mindig vidám, fáradhatatlan és fakanálforgatásban verhetetlen „hegynyi ember”, az alig 48 éves Veress Ádám, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adminisztrátora és bentlakásának vezetője, a Borókagyökér Egyesület alapító tagja súlyos beteg, és állapota a műtétek, illetve a hagyományos és alternatív kezelések ellenére riasztó gyorsasággal rosszabbodik. Ritka daganatos betegségének kezelésére csak egy németországi, újfajta eljárást alkalmazó klinikán vállalkoztak — az első kezelés 13 000 eurós költségét a közösség nagylelkű összefogásának köszönhetően sikerült összegyűjteni, s ahogy az egyesületet vezető Szejke Judit fogalmaz: „Egyesületünk alapító tagját, minden táborozó ‘Főzőbá’-ját mérlegre tette a sors, de az égiektől kapott egy esélyt. Az utolsó másodpercben jutott ki a ti segítségetekkel Németországba, egy duderstadti klinikára, ahol a kezelés szérumainak hatására egy hét után, mondhatjuk, elindult a gyógyulás útján, vissza az életbe — milliméteres lépésekkel ugyan, de elindult, és szemmel látható a változás. A lelkünk repdes, ha jön a hír: ma már evett, három kanállal! Nehéz elhinni, hogy akinek keze munkája nyomán sokszor százak törölték meg jóllakott elégedettséggel a szájukat, mondván: Ádám, ez megint finom volt, most rajtunk is múlik az élete. Nem tudom és nem is akarom elképzelni, hogy a jövőben ne zavarjon ki a felségterületéről, a konyhából. Szükségünk van rá, és nem csak a Borókának. Kérlek benneteket, ha mód van rá, ha megtehetitek, segítsetek — a további kezelések költségei ugyanis havi 9000 euróra rúgnak. Valahogy megháláljuk. Még nem tudom, hogyan, de nem maradunk adósotok!” — szól a segítségkérő felhívás.

A felajánlásokat a Facebookon indított gyűjtés oldalán (https://bit.ly/2KA2Pqc) tehetik meg a segíteni akarók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...