Folytatódik a gyűjtési akció
Utoljára módositva: 2016-12-03 01:31:05

Eddig mindössze három cég vállalta, hogy adója egy részével támogatja a nagykárolyi kisfiú, Dominik kezelésének költségeit.

A kalazancis diákok adományokkal érkeztek az egyesület székhelyére

Keserűen fakadt ki néhány héttel ezelőtt az egyesület Facebook-oldalán Lőrincz Zoltán, az Împreună-Egymásért Egyesület (ASIEE) vezetője. A kesergés oka az volt, hogy hiába a lakosság, Szatmár megye és több külföldi magánszemély segítsége, ha cégek, vállalkozások, szervezetek nem állnak Dominik ügye mellé, lehetetlen lesz összegyűjteni azt a 6 322 000 forintot, amibe a kisfiú debreceni gyógykezelése került. A kiírást követően viszont jelentkezett három cég képviselője, akik a szükséges okmányok kitöltését követően hozzájárultak a kezelési költségek kifizetéséhez. Összesen 6500 lejnyi pénz folyt be Dominik számlájára, s ígéretet kaptak más cégektől is, hogy anyagilag támogatják a kezelés kifizetését. „Mivel még lesznek rendezvények, folynak a licitek, látok esélyt az összeg egészének előteremtésére” — mondta Lőrincz.

„ A jó példa ragadós, jót tenni jó, s ki merem jelenteni, az ASIEE picit összekovácsolt embereket, s ezáltal egy közösség alakult ki. Fontos ez manapság, amikor inkább a széthúzás a gyakoribb. Szerencsére többször is tapasztaltam, hogy a segítőkészség felülírja a negatív tapasztalatokat. Így volt ez a napokban is, amikor a Kalazanci Szent József Gimnázium X. A osztályosai Csiszár Kinga osztályfőnökkel ellátogattak hozzánk. Sok adományt hoztak, de nemcsak azért, hanem a jó példáért, a kellemes pillanatokért is hálásak vagyunk nekik. Ugyancsak hálásak vagyunk a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközségnek, amely a december 4-i délelőtti istentiszteleti alkalom során befolyó perselypénzt ajánlotta fel Dominik kezelési költségeinek finanszírozására. Köszönjük szépen a tiszteletes úrnak a lehetőséget, a belvárosi közösségnek pedig a segítséget” — fejtette ki Lőrincz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Grincs
Ma, 15:00
Az Illumination nyolcadik egészestés animációs filmje A GRINCS, amely Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. A Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A karácsony mentőakció
Ma, 16:40
Amikor az összes manó megbetegszik, a Mikulásra hárul a feladat, hogy a békés karácsony ünnepek érdekében gyógyírt keresve körbeutazza a Földet. Egy szerencsétlen landolást követően Párizsban találja magát, ahol nem egészen úgy működnek a dolgok, mint otthon, Lappföldön. Szerencséjére egy kedves család a segítségére siet, így talán még nincs veszve az idei karácsony.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Ragadozó városok
Ma, 20:30
Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie... A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul s
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 13.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...