Folytatódik a kolumbiai vb–álom?
Utoljára módositva: 2014-07-03 18:14:20

Érdekes csatát hoz a brazíliai labdarúgó–világbajnokság péntek esti negyeddöntője, ahol a házigazdák az eddig százszázalékos Kolumbiával állnak szemben. Négy évvel ezelőtt a braziloknak a negyeddöntő jelentette a végállomást, Kolumbia először játszik a legjobb nyolc között.

Scolari szövetségi kapitány meg van győződve arról, hogy a csapata jobban fog játszani

Két nap pihenő után a negyeddöntős mérkőzésekkel folytatódik a brazíliai labdarúgó–világbajnokság. Egyik ágon európai, a másik ágon dél–amerikai összecsapást rendeznek, az alábbiakban az utóbbiról írunk. A házigazda együttes ugyanis a bomba formában érkező Kolumbiával találkozik. Ha a két együttes vb–rutinját tekintjük, akkor egyértelmű brazil sikerre tenne mindenki, de mindazok, akik figyelemmel követték az idei kiírás eseményeit elmondhatják, hogy a selecaonak nagyon össze kell szednie magát, ha be akar jutni a legjobb négy közé. Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány legénysége kevés híján már az előző körben „megégette magát” Chilével, ugyanis a tizenegyes párbajban sikerült dűlőre vinni a továbbjutás kérdését. Már a vb nyitómérkőzése után rengeteg kritika éri a brazilok játékát, szakemberek szerint alulteljesítenek Neymarék. Érdekes, hogy a fogadóirodák szerint mégis a brazilok az első számú favoritok a vb–győzelemre. Például a bet365.com szerint 3,60 a szorzója a brazil–sikernek, az argentinoké 5, míg a németeké 5,50. a bwin valamivel többet fizet annak, aki már most megteszi a brazil aranyérmet, ott a megtett összeg 4,25-szörösét lehet visszanyerni. A németeknek 4,50 a szorzója.

Felvetődhet a kérdés, hogy a fogadóirodák óvatosságának van–e köze azokhoz a vádakhoz, amelyek a brazilokat érték az idei tornán: egyesek szerint bírói segítséggel jutottak el a legjobb nyolcig. Emlékezzünk vissza a horvátok elleni nyitányra, amikor a szlávok magukból kikelve kürtölték tele a világot azzal, hogy a házigazdák nem nyertek volna ellenük a japán bíró részrehajló ítéletei nélkül. A brazil lapok sem kímélték a selecaot: kitartóan és vehemensen szimulálással vádolták meg Fredet a horvátok ellen kiharcolt tizenegyessel kapcsolatban.

Ezzel szemben Scolari az elmúlt napokban egy szűkkörű sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Nemzetközi Labdarúgó–szövetség összeszövetkezett ellenük, hogy ne a házigazda csapat nyerje a vb-t. Azon a bizonyos sajtótalálkozón jelen volt Luiz Antonio Prósperi, az O Estado de Sao Paulo újságírója is, aki szerint a FIFA a hollandokat támogatja. Ezt a gyanút táplálja a hollandokkal szembeni „elnéző magatartás”: az, hogy nem rótták meg Lous van Gaal szövetségi kapitány a minapi kirohanásáért, és hogy Arjen Robben is megúszta büntetés nélkül a bevallott szimulálását.

Scolari, valamint a stábjában dolgozó korábbi kapitány, Carlos Alberto Parreira ugyanakkor elismerte, hogy a selecao egyelőre adós az igazán jó játékkal, igaz, ők meg vannak győződve arról, hogy ami késik, nem múlik.

Elvileg Kolumbia a másodhegedűs a mai párharcban, szakemberek szerint a gólvágó James Rodriguez semlegesítésével padlóra küldhető az a csapat, amely kiütötte a nyolcaddöntőben a négy évvel ezelőtti elődöntős Uruguayt, illetve a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább. Igaz, a rutin tekintetében messze elmaradnak az ötszörös vb–győztes brazilok mögött (akik négy évvel ezelőtt a negyeddöntőben búcsúztak a hollandok elleni 2–1-es verség után), ugyanis eddigi négy vb–szereplésükön csak egyszer, 1990-ben, Olaszországban jutottak el a nyolcaddöntőig, és tizenhat év után sikerült újra kvalifikálniuk magukat a világtornára.

„Nehéz lesz, de a színvonal, amelyen eddig a kolumbiai csapat teljesített, további álmodozásra ad alapot” – nyilatkozta a honi sajtónak Faustino Asprilla, az egykori 57-szeres kolumbiai válogatott csatár. Szerinte ha ugyanúgy mennek ki a pályára, mint a három győztes csoportmeccsen, majd az Uruguay elleni, 2–0-ra megnyert nyolcaddöntőben, akkor könnyedén „elintézhetik” Brazíliát.

Negyeddöntő, péntek, 23 óra

Brazília – Kolumbia (Fortaleza, közvetíti: m1, TVR 1).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...