Folytatódik a kolumbiai vb–álom?
Utoljára módositva: 2014-07-03 18:14:20

Érdekes csatát hoz a brazíliai labdarúgó–világbajnokság péntek esti negyeddöntője, ahol a házigazdák az eddig százszázalékos Kolumbiával állnak szemben. Négy évvel ezelőtt a braziloknak a negyeddöntő jelentette a végállomást, Kolumbia először játszik a legjobb nyolc között.

Scolari szövetségi kapitány meg van győződve arról, hogy a csapata jobban fog játszani

Két nap pihenő után a negyeddöntős mérkőzésekkel folytatódik a brazíliai labdarúgó–világbajnokság. Egyik ágon európai, a másik ágon dél–amerikai összecsapást rendeznek, az alábbiakban az utóbbiról írunk. A házigazda együttes ugyanis a bomba formában érkező Kolumbiával találkozik. Ha a két együttes vb–rutinját tekintjük, akkor egyértelmű brazil sikerre tenne mindenki, de mindazok, akik figyelemmel követték az idei kiírás eseményeit elmondhatják, hogy a selecaonak nagyon össze kell szednie magát, ha be akar jutni a legjobb négy közé. Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány legénysége kevés híján már az előző körben „megégette magát” Chilével, ugyanis a tizenegyes párbajban sikerült dűlőre vinni a továbbjutás kérdését. Már a vb nyitómérkőzése után rengeteg kritika éri a brazilok játékát, szakemberek szerint alulteljesítenek Neymarék. Érdekes, hogy a fogadóirodák szerint mégis a brazilok az első számú favoritok a vb–győzelemre. Például a bet365.com szerint 3,60 a szorzója a brazil–sikernek, az argentinoké 5, míg a németeké 5,50. a bwin valamivel többet fizet annak, aki már most megteszi a brazil aranyérmet, ott a megtett összeg 4,25-szörösét lehet visszanyerni. A németeknek 4,50 a szorzója.

Felvetődhet a kérdés, hogy a fogadóirodák óvatosságának van–e köze azokhoz a vádakhoz, amelyek a brazilokat érték az idei tornán: egyesek szerint bírói segítséggel jutottak el a legjobb nyolcig. Emlékezzünk vissza a horvátok elleni nyitányra, amikor a szlávok magukból kikelve kürtölték tele a világot azzal, hogy a házigazdák nem nyertek volna ellenük a japán bíró részrehajló ítéletei nélkül. A brazil lapok sem kímélték a selecaot: kitartóan és vehemensen szimulálással vádolták meg Fredet a horvátok ellen kiharcolt tizenegyessel kapcsolatban.

Ezzel szemben Scolari az elmúlt napokban egy szűkkörű sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Nemzetközi Labdarúgó–szövetség összeszövetkezett ellenük, hogy ne a házigazda csapat nyerje a vb-t. Azon a bizonyos sajtótalálkozón jelen volt Luiz Antonio Prósperi, az O Estado de Sao Paulo újságírója is, aki szerint a FIFA a hollandokat támogatja. Ezt a gyanút táplálja a hollandokkal szembeni „elnéző magatartás”: az, hogy nem rótták meg Lous van Gaal szövetségi kapitány a minapi kirohanásáért, és hogy Arjen Robben is megúszta büntetés nélkül a bevallott szimulálását.

Scolari, valamint a stábjában dolgozó korábbi kapitány, Carlos Alberto Parreira ugyanakkor elismerte, hogy a selecao egyelőre adós az igazán jó játékkal, igaz, ők meg vannak győződve arról, hogy ami késik, nem múlik.

Elvileg Kolumbia a másodhegedűs a mai párharcban, szakemberek szerint a gólvágó James Rodriguez semlegesítésével padlóra küldhető az a csapat, amely kiütötte a nyolcaddöntőben a négy évvel ezelőtti elődöntős Uruguayt, illetve a csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább. Igaz, a rutin tekintetében messze elmaradnak az ötszörös vb–győztes brazilok mögött (akik négy évvel ezelőtt a negyeddöntőben búcsúztak a hollandok elleni 2–1-es verség után), ugyanis eddigi négy vb–szereplésükön csak egyszer, 1990-ben, Olaszországban jutottak el a nyolcaddöntőig, és tizenhat év után sikerült újra kvalifikálniuk magukat a világtornára.

„Nehéz lesz, de a színvonal, amelyen eddig a kolumbiai csapat teljesített, további álmodozásra ad alapot” – nyilatkozta a honi sajtónak Faustino Asprilla, az egykori 57-szeres kolumbiai válogatott csatár. Szerinte ha ugyanúgy mennek ki a pályára, mint a három győztes csoportmeccsen, majd az Uruguay elleni, 2–0-ra megnyert nyolcaddöntőben, akkor könnyedén „elintézhetik” Brazíliát.

Negyeddöntő, péntek, 23 óra

Brazília – Kolumbia (Fortaleza, közvetíti: m1, TVR 1).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...