Folytatódik a rendezvénysorozat Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-12-12 13:34:38

A Karácsony Varázsa rendezvénysorozat programjai ma 11 órától a Nagykárolyi Művelődési Központban folytatódnak. A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai szervezéséban A télapó manói címmel kreatív kézműves műhelyt szerveznek a kisebbeknek, ahol karácsonyi díszek készítését sajátíthatják el az érdeklődők.

A nap további részében, 18 órától kezdődően a Nagykárolyi Városi Színház egy nagyszerűnek ígérkező operettgála helyszínéül szolgál. Népszerű slágerek és operettek hangzanak el magyar nyelven a Budapesti Nemzeti Operaház művészeinek előadásában, Keszler Éva, Zalay Lídia és Egri József szólisták tolmácsolásában. 20 lejért váltható belépőjegy az eseményre.

December 13-án, szerdán 18 órától népzenei koncert lesz hallható a Nagykárolyi Városi Színházban, Sava Negrean-Brudaşcu és a Ceatăra együttes lép fel. Belépőjegy a földszinti páholyokba 20 lejért, míg a földszinti helyekre 15 lejért, az emeleti részre pedig 10 lejért váltható.

Karácsonyi vásár

A december 17. és 22. közötti időszakban, 17–20 óra között ismét szabadtéri karácsonyi vásár lesz a nagykárolyi kastélykertben található Lovarda előtti területen. Ez idő alatt az érdeklődők megtalálhatják majd az év ezen időszakára jellemző karácsonyi termékeket a szabadtéren felállított faházikókban. Mindazok a kereskedők, akik hagyományos és kézműves termékeket szeretnének árusítani a fent említett időszakban, jelentkezzenek a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ irodájában, a Károlyi-kastély 26-os termében vagy a 0261–861481-es telefonszámon.

A Lovarda épületében a következő kulturális programok zajlanak majd december 17-én és 18-án: vasárnap 17–19 óra között kézműves foglalkozások és gyermekjátékok várják a kicsiket a nagykárolyi óvodák óvónőinek irányításával. A gyermekeknek lehetőségük lesz találkozni a Mikulással. 17–18 óra között a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola kórusa, majd 18–19 óra között a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum énekkara lesz hallható. 19 órától épületvetítés lesz a Károlyi-kastély épületére.

December 18-án, hétfőn 17–19 óra között folytatódnak az óvónők által irányított kézműves foglalkozások, majd szintén kilátogat a Lovardába a Mikulás. 17–18 óra között a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola kórusa, majd 18–19 óra között a Vasile Lucaciu Általános Iskola énekkara lép közönség elé.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...