Folytatódik a rendezvénysorozat Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2017-12-12 13:34:38

A Karácsony Varázsa rendezvénysorozat programjai ma 11 órától a Nagykárolyi Művelődési Központban folytatódnak. A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai szervezéséban A télapó manói címmel kreatív kézműves műhelyt szerveznek a kisebbeknek, ahol karácsonyi díszek készítését sajátíthatják el az érdeklődők.

A nap további részében, 18 órától kezdődően a Nagykárolyi Városi Színház egy nagyszerűnek ígérkező operettgála helyszínéül szolgál. Népszerű slágerek és operettek hangzanak el magyar nyelven a Budapesti Nemzeti Operaház művészeinek előadásában, Keszler Éva, Zalay Lídia és Egri József szólisták tolmácsolásában. 20 lejért váltható belépőjegy az eseményre.

December 13-án, szerdán 18 órától népzenei koncert lesz hallható a Nagykárolyi Városi Színházban, Sava Negrean-Brudaşcu és a Ceatăra együttes lép fel. Belépőjegy a földszinti páholyokba 20 lejért, míg a földszinti helyekre 15 lejért, az emeleti részre pedig 10 lejért váltható.

Karácsonyi vásár

A december 17. és 22. közötti időszakban, 17–20 óra között ismét szabadtéri karácsonyi vásár lesz a nagykárolyi kastélykertben található Lovarda előtti területen. Ez idő alatt az érdeklődők megtalálhatják majd az év ezen időszakára jellemző karácsonyi termékeket a szabadtéren felállított faházikókban. Mindazok a kereskedők, akik hagyományos és kézműves termékeket szeretnének árusítani a fent említett időszakban, jelentkezzenek a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ irodájában, a Károlyi-kastély 26-os termében vagy a 0261–861481-es telefonszámon.

A Lovarda épületében a következő kulturális programok zajlanak majd december 17-én és 18-án: vasárnap 17–19 óra között kézműves foglalkozások és gyermekjátékok várják a kicsiket a nagykárolyi óvodák óvónőinek irányításával. A gyermekeknek lehetőségük lesz találkozni a Mikulással. 17–18 óra között a nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskola kórusa, majd 18–19 óra között a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum énekkara lesz hallható. 19 órától épületvetítés lesz a Károlyi-kastély épületére.

December 18-án, hétfőn 17–19 óra között folytatódnak az óvónők által irányított kézműves foglalkozások, majd szintén kilátogat a Lovardába a Mikulás. 17–18 óra között a nagykárolyi 3-as Számú Általános Iskola kórusa, majd 18–19 óra között a Vasile Lucaciu Általános Iskola énekkara lép közönség elé.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 16.
Valaki a környezetében folyamatosan igyekszik kitérni a véleménynyilvánítás elől és ezzel az Ön dolgát nehezíti meg. Követeljen tőle állásfoglalást!
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...