Fontos a másokhoz való odafordulás
Utoljára módositva: 2018-04-17 12:53:48

A Besaléel Egyesület, a Szatmárnémeti Hit Gyülekezete karitatív szervezete örömmel fogad el adományokat, felajánlásokat, amelyek továbbításával segíteni tud a rászorulókon.

Erre kitűnő alkalom a 2017-es évre szóló személyi jövedelemadó 2%-ának a felajánlása a nonprofit szervezet javára. Ami a karitatív tevékenységeiket illeti: rendszeresen hideg és több fogásos főtt ételt biztosítanak a szatmárnémeti Gladiolei utcában található hajléktalanszálló szolgáltatását igénybe vevő rászorulóknak; a valós szükségben lévőket kérésükre ruhával, lábbelivel, élelmiszercsomaggal segítik; s a többgyermekes családok terhét is igyekeznek enyhíteni. Ami a gyermekekkel és fiatalokkal való foglalkozást illeti: a sportrendezvényeken való részvételt bátorítják, és ún. tábortámogatásban is részesítenek olyan fiatalokat/fiatal házasokat, akiknek fontos a keresztény értékrend, a keresztény szellemiségű táborokban való hasznos időtöltés. Ami az idősek vagy egyedülállók ügyét illeti, pártfogásuk mindig előtérben van; ugyanakkor a különböző hosszan tartó megbetegedésekkel küszködőkről való gondoskodás is fontos a gyülekezet számára. Azok az aktív adófizetők és adófizető nyugdíjasok, akik úgy döntenek, hogy jótékony célra ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 2%-át, május 25-ig megtehetik. A 230-as számú formanyomtatvány érvényes, ha kizárólag fizetésből vagy nyugdíjból származó jövedelme van az ügyfélnek, illetve a 200-as jelzésű formanyomtatvány szükséges, ha a fizetésen kívül más adóköteles bevétele is volt. A civil szervezet adatai: Asociaţia Besaleel; cod de identificare fiscală al entităţii non profit: 6902835; cont bancar (IBAN): RO 38 RZBR 0000 0600 0645 1276. A kitöltött formanyomtatványt a Szatmár Megyei Adóhatóság székhelyén, postán vagy elektronikus formában is le lehet adni. Aki igényli, annak szívesen segítenek kitölteni az űrlapot a szatmárnémeti gyülekezeti házban (Nicolae Bălcescu utca 19. szám), s eljuttatják azt a megyei adóhivatalba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...