Fontos döntések Mikolában
Utoljára módositva: 2017-06-22 10:15:20

Kedden rendkívüli ülést tartott Mikola Község Helyi Tanácsa. Hat napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el, s valamennyi döntés fontos a község fejlesztése szempontjából.

 

Dobos István

Rendkívüli ülést tartott kedden Mikola Község Helyi Tanácsa. A polgármesteri hivatalnak szüksége van egy olyan személyre, aki a közbeszerzésekkel foglalkozik. A megszigorított közbeszerzési törvény megnehezíti az önkormányzatok dolgát, s emiatt a mikolaiak egy szakembert szeretnének alkalmazni, aki kizárólag a közbeszerzéssel foglalkozik. Nem könnyű alkalmas személyt találni — aki a megadható fizetésért el is vállalja a munkát —, ugyanis erre a feladatra használható képzése kell legyen (felsőfokú végzettség és képzés). A tanácsosok arról is döntöttek, hogy alkalmaznak egy személyt, akit a polgármester felhatalmaz, hogy képviselje a községet az Apaservnél azokon a közgyűléseken, amelyeken a víz- és csatornahálózat problémáit tárgyalják. A tanács meg kellett nevezzen egy személyt, aki a polgármester mellett az önkormányzatot képviseli abban a bizottságban, amelyik az iskolaigazgatót és aligazgatót vizsgáztatja. Egy másik határozattervezet arról szólt, hogy a 30-as kormányrendelet értelmében módosítani kellett az ANL-lakások bérleti díjait. Eddig minden bérlő egyformán fizetett, ezentúl azonban figyelembe veszik a bérlők jövedelmét. Ugyancsak ezen a gyűlésen rangsorolták a kérvényezőket az öt megüresedett ANL-lakás bérbeadására. Az öt lakosztályból négyet adtak bérbe, egynek a kiadását elhalasztották, mert nem volt teljes az ötödik kérvényező iratcsomója. Határozat született egy partnerkapcsolat létrehozásáról is Egri, Mikola, Lázári és Pusztadaróc között, hogy közösen pályázzanak a 194 B jelzésű megyei út modernizálására. Mikolában problémát okoz az utak és az utcák modernizálása. Tizenkét kilométer hosszan zajlanak a felújítási munkálatok, s az aszfaltozás előtt harminc centiméteres alapot helyeznek el, ám mivel nagyon szűkek az utcák, nehéz a hidak elhelyezése, erre keresik most a megoldást.

Dobos István elmondta, hogy van egy együttműködési megállapodása a községnek a Nóé Partium Egyesülettel, ami abban áll, hogy a vasútállomáson túl lévő óvodaépületben idősek klubját fognak működtetni. Rendbe kell tenni az épületet; Ököritófülpössel készítenek egy közös pályázatot, hogy a már működő magyarországi mintára Mikolában is működőképessé tegyenek egy olyan intézményt, melyben felváltva működik majd az idősek klubja és zajlik a fogyatékos gyerekekkel történő foglalkozás — tette hozzá Dobos István.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...