Fontos döntések Mikolában
Utoljára módositva: 2017-06-22 10:15:20

Kedden rendkívüli ülést tartott Mikola Község Helyi Tanácsa. Hat napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el, s valamennyi döntés fontos a község fejlesztése szempontjából.

 

Dobos István

Rendkívüli ülést tartott kedden Mikola Község Helyi Tanácsa. A polgármesteri hivatalnak szüksége van egy olyan személyre, aki a közbeszerzésekkel foglalkozik. A megszigorított közbeszerzési törvény megnehezíti az önkormányzatok dolgát, s emiatt a mikolaiak egy szakembert szeretnének alkalmazni, aki kizárólag a közbeszerzéssel foglalkozik. Nem könnyű alkalmas személyt találni — aki a megadható fizetésért el is vállalja a munkát —, ugyanis erre a feladatra használható képzése kell legyen (felsőfokú végzettség és képzés). A tanácsosok arról is döntöttek, hogy alkalmaznak egy személyt, akit a polgármester felhatalmaz, hogy képviselje a községet az Apaservnél azokon a közgyűléseken, amelyeken a víz- és csatornahálózat problémáit tárgyalják. A tanács meg kellett nevezzen egy személyt, aki a polgármester mellett az önkormányzatot képviseli abban a bizottságban, amelyik az iskolaigazgatót és aligazgatót vizsgáztatja. Egy másik határozattervezet arról szólt, hogy a 30-as kormányrendelet értelmében módosítani kellett az ANL-lakások bérleti díjait. Eddig minden bérlő egyformán fizetett, ezentúl azonban figyelembe veszik a bérlők jövedelmét. Ugyancsak ezen a gyűlésen rangsorolták a kérvényezőket az öt megüresedett ANL-lakás bérbeadására. Az öt lakosztályból négyet adtak bérbe, egynek a kiadását elhalasztották, mert nem volt teljes az ötödik kérvényező iratcsomója. Határozat született egy partnerkapcsolat létrehozásáról is Egri, Mikola, Lázári és Pusztadaróc között, hogy közösen pályázzanak a 194 B jelzésű megyei út modernizálására. Mikolában problémát okoz az utak és az utcák modernizálása. Tizenkét kilométer hosszan zajlanak a felújítási munkálatok, s az aszfaltozás előtt harminc centiméteres alapot helyeznek el, ám mivel nagyon szűkek az utcák, nehéz a hidak elhelyezése, erre keresik most a megoldást.

Dobos István elmondta, hogy van egy együttműködési megállapodása a községnek a Nóé Partium Egyesülettel, ami abban áll, hogy a vasútállomáson túl lévő óvodaépületben idősek klubját fognak működtetni. Rendbe kell tenni az épületet; Ököritófülpössel készítenek egy közös pályázatot, hogy a már működő magyarországi mintára Mikolában is működőképessé tegyenek egy olyan intézményt, melyben felváltva működik majd az idősek klubja és zajlik a fogyatékos gyerekekkel történő foglalkozás — tette hozzá Dobos István.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...