Forgalmi dugók lesznek
Utoljára módositva: 2014-07-29 09:26:01

 

Az augusztusi szabadságolások idejére hazatért külföldi vendégmunkások miatt fog megnőni a forgalom Szatmárnémetiben. A városközpontban hamarosan még nehézkesebb lesz a közlekedés.

 

A tavalyi tapasztalatok alapján idén augusztusban is arra lehet számítani, hogy az ebben az időszakban szabadságukat töltő és ilyenkor ügyes-bajos dolgaikat idehaza intéző nyugat-európai vendégmunkások hazatérése miatt megnő a megyeszékhely autós forgalma.

Tavaly, de az azt megelőző évek hasonló időszakára is jellemző volt, hogy nem csak parkolni vagy szabályszerűen megállni nem lehetett a városban, hanem fennakadások nélkül közlekedni sem. A határátkelőn mért adatok szerint mintegy tíz százalékkal nő meg a megye valamelyik településére tartó, a petei átkelőnél az országba belépő autók száma, ami abban az esetben nem lenne sok, ha ez a mintegy háromezer jármű nem mind a város központjában összpontosulna egyes napokon.

 

Ügyintézés autóval

 

A megnövekedett forgalmat a szatmárnémeti közlekedésbiztonsági bizottság tagjai szerint is nagyrészt a Nyugat-Európából az augusztusi nyári szabadságolások alkalmával hazatérő vendégmunkások okozzák, akik hivatalos ügyeiket intézik a város közhivatalaiban vagy töltik el nézelődéssel, teraszokon üldögéléssel, beszélgetéssel szabadidejüket. És mivel a legtöbb esetben csoportosan vagy családjukkal teszik ezt, autójukkal indulnak el, ezért okoznak fennakadásokat több pontján is a város közlekedésének.

Az autók számát tekintve szerencsére nem ez a normális arány. Igaz ugyan, hogy román állampolgárokról van szó, de nem állandó lakhellyel rendelkező szatmárnémetiek ők, hanem a megyeszékhely vonzáskörzetében élő, közigazgatásilag a megyeszékhelyi intézményekhez tartozó személyek. Nem a városban laknak, de ügyeik intézése, például egy lejárt útlevél vagy megújításra váró személyi igazolvány, egy meghosszabbítandó jogosítvány, vagy egy-egy telekkönyvi kivonat ügye ide szólítja őket, ezért a városban járva ők is duzzasztják a megyeszékhely utcáit járó autók egyébként sem kicsi halmazát.

 

Húsz utcában fennakadások

 

Aki teheti, az előttünk álló néhány hétben válassza a buszos közlekedést vagy járjon biciklivel ahol ez megengedett, illetve ha autóval indul el, hagyja a járművet a városközpont határain kívül. Aki pedig ezt nem teheti, reggel kilenctől délután négyig számítson az átlagosnál hosszabb menetidőre, főleg ha valamelyik híd is útjába esik. Tavaly augusztusban általában lassan lehetett haladni és egyáltalán nem lehetett parkolóhelyet találni a régi főtéren, valamint a következő utcákban: Vasile Lucaciu, Mihai Viteazul, I. C. Brătianu, Traian, Corvinilor, Gheorghe Doja, Decebal, Horea, Eugen Lovinescu, Micu Klein, Retezatului, Păstrăvului, Martirilor Deportaţi, Golescu, Iuliu Maniu, Stefan cel Mare, Kogălniceanu, Petru Bran, Brâncoveanu, Petőfi Sándor, Mircea cel Bătrân, A. I. Cuza.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...