Forgalmi dugók lesznek
Utoljára módositva: 2014-07-29 09:26:01

 

Az augusztusi szabadságolások idejére hazatért külföldi vendégmunkások miatt fog megnőni a forgalom Szatmárnémetiben. A városközpontban hamarosan még nehézkesebb lesz a közlekedés.

 

A tavalyi tapasztalatok alapján idén augusztusban is arra lehet számítani, hogy az ebben az időszakban szabadságukat töltő és ilyenkor ügyes-bajos dolgaikat idehaza intéző nyugat-európai vendégmunkások hazatérése miatt megnő a megyeszékhely autós forgalma.

Tavaly, de az azt megelőző évek hasonló időszakára is jellemző volt, hogy nem csak parkolni vagy szabályszerűen megállni nem lehetett a városban, hanem fennakadások nélkül közlekedni sem. A határátkelőn mért adatok szerint mintegy tíz százalékkal nő meg a megye valamelyik településére tartó, a petei átkelőnél az országba belépő autók száma, ami abban az esetben nem lenne sok, ha ez a mintegy háromezer jármű nem mind a város központjában összpontosulna egyes napokon.

 

Ügyintézés autóval

 

A megnövekedett forgalmat a szatmárnémeti közlekedésbiztonsági bizottság tagjai szerint is nagyrészt a Nyugat-Európából az augusztusi nyári szabadságolások alkalmával hazatérő vendégmunkások okozzák, akik hivatalos ügyeiket intézik a város közhivatalaiban vagy töltik el nézelődéssel, teraszokon üldögéléssel, beszélgetéssel szabadidejüket. És mivel a legtöbb esetben csoportosan vagy családjukkal teszik ezt, autójukkal indulnak el, ezért okoznak fennakadásokat több pontján is a város közlekedésének.

Az autók számát tekintve szerencsére nem ez a normális arány. Igaz ugyan, hogy román állampolgárokról van szó, de nem állandó lakhellyel rendelkező szatmárnémetiek ők, hanem a megyeszékhely vonzáskörzetében élő, közigazgatásilag a megyeszékhelyi intézményekhez tartozó személyek. Nem a városban laknak, de ügyeik intézése, például egy lejárt útlevél vagy megújításra váró személyi igazolvány, egy meghosszabbítandó jogosítvány, vagy egy-egy telekkönyvi kivonat ügye ide szólítja őket, ezért a városban járva ők is duzzasztják a megyeszékhely utcáit járó autók egyébként sem kicsi halmazát.

 

Húsz utcában fennakadások

 

Aki teheti, az előttünk álló néhány hétben válassza a buszos közlekedést vagy járjon biciklivel ahol ez megengedett, illetve ha autóval indul el, hagyja a járművet a városközpont határain kívül. Aki pedig ezt nem teheti, reggel kilenctől délután négyig számítson az átlagosnál hosszabb menetidőre, főleg ha valamelyik híd is útjába esik. Tavaly augusztusban általában lassan lehetett haladni és egyáltalán nem lehetett parkolóhelyet találni a régi főtéren, valamint a következő utcákban: Vasile Lucaciu, Mihai Viteazul, I. C. Brătianu, Traian, Corvinilor, Gheorghe Doja, Decebal, Horea, Eugen Lovinescu, Micu Klein, Retezatului, Păstrăvului, Martirilor Deportaţi, Golescu, Iuliu Maniu, Stefan cel Mare, Kogălniceanu, Petru Bran, Brâncoveanu, Petőfi Sándor, Mircea cel Bătrân, A. I. Cuza.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 22.
Olyasvalakinek próbálja elmagyarázni a véleményét, aki eleve elzárkózik előle. Találja meg mi az oka, hogy így viszonyul Önhöz!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...