Forgalmi dugók lesznek
Utoljára módositva: 2014-07-29 09:26:01

 

Az augusztusi szabadságolások idejére hazatért külföldi vendégmunkások miatt fog megnőni a forgalom Szatmárnémetiben. A városközpontban hamarosan még nehézkesebb lesz a közlekedés.

 

A tavalyi tapasztalatok alapján idén augusztusban is arra lehet számítani, hogy az ebben az időszakban szabadságukat töltő és ilyenkor ügyes-bajos dolgaikat idehaza intéző nyugat-európai vendégmunkások hazatérése miatt megnő a megyeszékhely autós forgalma.

Tavaly, de az azt megelőző évek hasonló időszakára is jellemző volt, hogy nem csak parkolni vagy szabályszerűen megállni nem lehetett a városban, hanem fennakadások nélkül közlekedni sem. A határátkelőn mért adatok szerint mintegy tíz százalékkal nő meg a megye valamelyik településére tartó, a petei átkelőnél az országba belépő autók száma, ami abban az esetben nem lenne sok, ha ez a mintegy háromezer jármű nem mind a város központjában összpontosulna egyes napokon.

 

Ügyintézés autóval

 

A megnövekedett forgalmat a szatmárnémeti közlekedésbiztonsági bizottság tagjai szerint is nagyrészt a Nyugat-Európából az augusztusi nyári szabadságolások alkalmával hazatérő vendégmunkások okozzák, akik hivatalos ügyeiket intézik a város közhivatalaiban vagy töltik el nézelődéssel, teraszokon üldögéléssel, beszélgetéssel szabadidejüket. És mivel a legtöbb esetben csoportosan vagy családjukkal teszik ezt, autójukkal indulnak el, ezért okoznak fennakadásokat több pontján is a város közlekedésének.

Az autók számát tekintve szerencsére nem ez a normális arány. Igaz ugyan, hogy román állampolgárokról van szó, de nem állandó lakhellyel rendelkező szatmárnémetiek ők, hanem a megyeszékhely vonzáskörzetében élő, közigazgatásilag a megyeszékhelyi intézményekhez tartozó személyek. Nem a városban laknak, de ügyeik intézése, például egy lejárt útlevél vagy megújításra váró személyi igazolvány, egy meghosszabbítandó jogosítvány, vagy egy-egy telekkönyvi kivonat ügye ide szólítja őket, ezért a városban járva ők is duzzasztják a megyeszékhely utcáit járó autók egyébként sem kicsi halmazát.

 

Húsz utcában fennakadások

 

Aki teheti, az előttünk álló néhány hétben válassza a buszos közlekedést vagy járjon biciklivel ahol ez megengedett, illetve ha autóval indul el, hagyja a járművet a városközpont határain kívül. Aki pedig ezt nem teheti, reggel kilenctől délután négyig számítson az átlagosnál hosszabb menetidőre, főleg ha valamelyik híd is útjába esik. Tavaly augusztusban általában lassan lehetett haladni és egyáltalán nem lehetett parkolóhelyet találni a régi főtéren, valamint a következő utcákban: Vasile Lucaciu, Mihai Viteazul, I. C. Brătianu, Traian, Corvinilor, Gheorghe Doja, Decebal, Horea, Eugen Lovinescu, Micu Klein, Retezatului, Păstrăvului, Martirilor Deportaţi, Golescu, Iuliu Maniu, Stefan cel Mare, Kogălniceanu, Petru Bran, Brâncoveanu, Petőfi Sándor, Mircea cel Bătrân, A. I. Cuza.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...