Forgalomelterelést kértek a lakosok
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:33:23

A Fagului utca lakosai arra panaszkodnak, hogy a nehézgépjármű-forgalom tönkreteszi házaikat, ezért a forgalom elterelését kérték Eugeniu Avram kormánybiztostól. Az esetet kivizsgálják.

 

Nem tartják be a 30 kilométer/órás korlátozást a Fagului utcán közlekedő nehézgépjárművek

A tegnap tartott prefektusi fogadóórán B. E. szatmárnémeti lakos elmondta, a szatmárnémeti Fagului utcán a nehézgépjármű-forgalom tönkreteszi az utcában lakók házát, s arra kérte a kormánybiztost, segítsen nekik valamilyen elfogadható megoldást találni. „Ahányszor végigmennek az utcán a nehézgépjárművek, a házfalak beleremegnek. Nekünk nincs pénzünk arra, hogy évente felújítsuk a házainkat. Naponta végigmegy az utcán 30–40 kamion. Az utcát tavaly korszerűsítették, de mára már ismét kátyús, s nem is látszik a felújítás” — mondta a panaszos, aki azt is elmondta, hogy az utcán 30 kilométer/órás forgalomkorlátozás van érvényben, ám azt senki nem tartja be, s a rendőrök sem szoktak a környéken ellenőrizni. A panaszos elmondta, más útvonalat kellene a nehézgépjármű-forgalomnak kijelölni, mivel a Fagului utca lakóit nagyon zavarja a kialakult helyzet. „Kétszer voltunk Marcela Papici-nál, Szatmárnémeti alpolgármesterénél fogadóórán, aki elvitt minket Dorel Coica polgármesterhez. Ám az ígéreten kívül semmi egyebet nem kaptunk” — fogalmazott B. E. Eugeniu Avram Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester segítségét kérte a felmerült probléma megoldásához. Az alpolgármester elmondta, hogy a Fagului utcát felújítják idén, egy új aszfaltréteget öntenek majd le. Tegnap délután a helyszínen lapunk munkatársa is azt tapasztalta, hogy a környéken levő üzemekhez sorban érkeznek a nehézgépjárművek, melyek vezetői nem tartják be a 30 kilométer/órás forgalomkorlátozást, s annak ellenére, hogy a Fagului zsákutca, nagyon élénk az itteni forgalom.

A bizottság munkájára panaszkodtak

A tegnapi prefektusi fogadóórán egy személy a munkaképességet megállapító orvosi bizottság tevékenységére panaszkodott, ugyanis állítása szerint a bizottság elnöke csak meghatározott orvosok által kiállított beteglapot fogad el, ugyanakkor a súlyosan beteg embereknek néha egész napot kell a bizottság vizsgálatára várniuk. Eugeniu Avram maga is megütközött a hallottakon, s azt kérte munkatársaitól, hogy az említett bizottság számoljon be munkájáról és a belső szabályzatról, hogy a lakosság tudja, mihez tartsa magát, s ne tegyen meg fölöslegesen utakat. Ezt a kérését azzal indokolta, hogy egyre több panasz érkezik hozzá a munkaképességet megállapító orvosi bizottság tevékenységét illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 20.
Ha némi kockázattal jár az ismerkedés, főleg ha sikerélménnyel zárul, az csak tovább növeli önbizalmát. Most sem lesz ez másként, ha megteszi az első lépést.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...