Forgalomelterelést kértek a lakosok
Utoljára módositva: 2014-02-26 10:33:23

A Fagului utca lakosai arra panaszkodnak, hogy a nehézgépjármű-forgalom tönkreteszi házaikat, ezért a forgalom elterelését kérték Eugeniu Avram kormánybiztostól. Az esetet kivizsgálják.

 

Nem tartják be a 30 kilométer/órás korlátozást a Fagului utcán közlekedő nehézgépjárművek

A tegnap tartott prefektusi fogadóórán B. E. szatmárnémeti lakos elmondta, a szatmárnémeti Fagului utcán a nehézgépjármű-forgalom tönkreteszi az utcában lakók házát, s arra kérte a kormánybiztost, segítsen nekik valamilyen elfogadható megoldást találni. „Ahányszor végigmennek az utcán a nehézgépjárművek, a házfalak beleremegnek. Nekünk nincs pénzünk arra, hogy évente felújítsuk a házainkat. Naponta végigmegy az utcán 30–40 kamion. Az utcát tavaly korszerűsítették, de mára már ismét kátyús, s nem is látszik a felújítás” — mondta a panaszos, aki azt is elmondta, hogy az utcán 30 kilométer/órás forgalomkorlátozás van érvényben, ám azt senki nem tartja be, s a rendőrök sem szoktak a környéken ellenőrizni. A panaszos elmondta, más útvonalat kellene a nehézgépjármű-forgalomnak kijelölni, mivel a Fagului utca lakóit nagyon zavarja a kialakult helyzet. „Kétszer voltunk Marcela Papici-nál, Szatmárnémeti alpolgármesterénél fogadóórán, aki elvitt minket Dorel Coica polgármesterhez. Ám az ígéreten kívül semmi egyebet nem kaptunk” — fogalmazott B. E. Eugeniu Avram Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester segítségét kérte a felmerült probléma megoldásához. Az alpolgármester elmondta, hogy a Fagului utcát felújítják idén, egy új aszfaltréteget öntenek majd le. Tegnap délután a helyszínen lapunk munkatársa is azt tapasztalta, hogy a környéken levő üzemekhez sorban érkeznek a nehézgépjárművek, melyek vezetői nem tartják be a 30 kilométer/órás forgalomkorlátozást, s annak ellenére, hogy a Fagului zsákutca, nagyon élénk az itteni forgalom.

A bizottság munkájára panaszkodtak

A tegnapi prefektusi fogadóórán egy személy a munkaképességet megállapító orvosi bizottság tevékenységére panaszkodott, ugyanis állítása szerint a bizottság elnöke csak meghatározott orvosok által kiállított beteglapot fogad el, ugyanakkor a súlyosan beteg embereknek néha egész napot kell a bizottság vizsgálatára várniuk. Eugeniu Avram maga is megütközött a hallottakon, s azt kérte munkatársaitól, hogy az említett bizottság számoljon be munkájáról és a belső szabályzatról, hogy a lakosság tudja, mihez tartsa magát, s ne tegyen meg fölöslegesen utakat. Ezt a kérését azzal indokolta, hogy egyre több panasz érkezik hozzá a munkaképességet megállapító orvosi bizottság tevékenységét illetően.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...