Forgalomrendezés a Burgya-sarkon
Utoljára módositva: 2014-05-16 08:54:49

Ötlet szintjén már van megoldás arra, hogy a szatmárnémeti Decebal hídról a Burgya-sarokhoz érkező forgalmat hogyan lehetne ésszerűsíteni, a kivitelezés azonban várat magára.

 

Négy lakótelepen lakók mindennapi közlekedési gondjain enyhítene két újabb sáv a Burgya-sarki kereszteződés felől

A járdaszélen lévő villanyoszlopok lebontásával és a villanyvezetékek földben való elvezetésével szélesítenének annyit a Burgya-sarki kereszteződésből induló Octavian Goga út elején, hogy a hídról érkező kocsik két sávról tudjanak ide bekanyarodni és továbbhajtani. A bejelentést Dorel Coica tette nemrég, arról azonban nincs információ, hogy a meglehetősen körülményes talajmunkálatokra mennyi pénzt kell majd elkülöníteni, illetve hogy konkrétan mikor kezdődhetnek meg.

 

Kisajátítások nélkül

 

Úgy tudjuk, az Octavian Goga út elejének kiszélesítését a gépkocsiforgalom ésszerűsítése érdekében korábban a Szatmárnémetiben vizsgálódó és javaslatokat is tevő német közlekedési mérnök is nélkülözhetetlennek tartotta ahhoz, hogy a Szamos jobb partjáról érkező autók okozta fennakadást feloldják, ám Jörg Karnapp az utca mentén lévő házak és telkek kisajátításával látta megoldhatónak a helyzetet. Erről azóta lemondott a szatmárnémeti városvezetés, úgy látják, az oda-vissza vezető két-két sáv kialakítása a villanyoszlopok lebontásával, valamint a járdákból és a keskeny zöldövezetből való lefaragással is megoldható.

 

Keskenyebb sávok?

 

Nagyon jól meg kell fontolni, mit hogyan csinálnak az érintett útszakasz mentén, óvott a meggondolatlan kivitelezéstől Maskulik Csaba, a városháza közlekedésbiztonsági bizottságának tagja, mert nem kizárt, hogy nem mindenütt lesz meg a sávoknak a közlekedési szabályozás által előírt 3,5 méteres szélessége. Ráadásul, tette hozzá Maskulik, arra is gondolni kell, hogy a hídról lefelé kiszélesített útszakasz miatt a Biki térhez érve, a két templom környékén újra torlódhatnak az autók a buszmegálló, a gyalogátkelő és az itt lévő kereszteződések miatt. És ha tényleg nem sikerül elérni az újonnan létrehozott sávok 3,5 méteres szélességét, akkor a kamionforgalmat is el kell terelni erről az útvonalról, és csak a személyautók és a 3,5 tonnásnál nem nehezebb járművek használhatják majd ezt az útvonalat.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...