Forgalomrendezés a Burgya-sarkon
Utoljára módositva: 2014-05-16 08:54:49

Ötlet szintjén már van megoldás arra, hogy a szatmárnémeti Decebal hídról a Burgya-sarokhoz érkező forgalmat hogyan lehetne ésszerűsíteni, a kivitelezés azonban várat magára.

 

Négy lakótelepen lakók mindennapi közlekedési gondjain enyhítene két újabb sáv a Burgya-sarki kereszteződés felől

A járdaszélen lévő villanyoszlopok lebontásával és a villanyvezetékek földben való elvezetésével szélesítenének annyit a Burgya-sarki kereszteződésből induló Octavian Goga út elején, hogy a hídról érkező kocsik két sávról tudjanak ide bekanyarodni és továbbhajtani. A bejelentést Dorel Coica tette nemrég, arról azonban nincs információ, hogy a meglehetősen körülményes talajmunkálatokra mennyi pénzt kell majd elkülöníteni, illetve hogy konkrétan mikor kezdődhetnek meg.

 

Kisajátítások nélkül

 

Úgy tudjuk, az Octavian Goga út elejének kiszélesítését a gépkocsiforgalom ésszerűsítése érdekében korábban a Szatmárnémetiben vizsgálódó és javaslatokat is tevő német közlekedési mérnök is nélkülözhetetlennek tartotta ahhoz, hogy a Szamos jobb partjáról érkező autók okozta fennakadást feloldják, ám Jörg Karnapp az utca mentén lévő házak és telkek kisajátításával látta megoldhatónak a helyzetet. Erről azóta lemondott a szatmárnémeti városvezetés, úgy látják, az oda-vissza vezető két-két sáv kialakítása a villanyoszlopok lebontásával, valamint a járdákból és a keskeny zöldövezetből való lefaragással is megoldható.

 

Keskenyebb sávok?

 

Nagyon jól meg kell fontolni, mit hogyan csinálnak az érintett útszakasz mentén, óvott a meggondolatlan kivitelezéstől Maskulik Csaba, a városháza közlekedésbiztonsági bizottságának tagja, mert nem kizárt, hogy nem mindenütt lesz meg a sávoknak a közlekedési szabályozás által előírt 3,5 méteres szélessége. Ráadásul, tette hozzá Maskulik, arra is gondolni kell, hogy a hídról lefelé kiszélesített útszakasz miatt a Biki térhez érve, a két templom környékén újra torlódhatnak az autók a buszmegálló, a gyalogátkelő és az itt lévő kereszteződések miatt. És ha tényleg nem sikerül elérni az újonnan létrehozott sávok 3,5 méteres szélességét, akkor a kamionforgalmat is el kell terelni erről az útvonalról, és csak a személyautók és a 3,5 tonnásnál nem nehezebb járművek használhatják majd ezt az útvonalat.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...