×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Forma–1: Baku is halasztva lett, dolgoznak az új versenynaptáron

2020.03.23 - 14:17
Megosztas :
 • Forma–1: Baku is halasztva lett, dolgoznak az új versenynaptáron

  Nem rendezik meg a tervezett június 7-i időpontban a Formula–1-es Azeri Nagydíjat sem – jelentették be hétfőn a bakui utcai verseny szervezői, és abban reménykednek, az év későbbi szakaszában pótolni tudják majd versenyüket.

  A bakui már a 8. verseny az F1-es naptárban, melyet törölni vagy halasztani kell: arról már februárban döntés született, hogy a Kínai Nagydíjat nem rendezik meg, március közepén a mezőny elutazott az évadnyitó helyszínére, Melbourne-be, de végül nem versenyeztek. Később Bahrein, Vietnam, Hollandia és Spanyolország is halasztást kért és kapott, míg Monaco bejelentette, idén nem látja vendégül a királykategória mezőnyét.

  A Formula-1 vezetősége a csapatokkal és a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) közösen azon dolgozik, hogy kidolgozza az új versenynaptárt, ez azonban nem egyszerű feladat, a koronavírus-világjárvány miatt ugyanis nagyon képlékeny a helyzet.

  Legutóbbi közleményében az F1 vezetősége azt írta, arra számítanak, hogy május után kezdődhet meg a 2020-as világbajnokság.

  Most, hogy a bakui szervezők bejelentették, június 7-én nem rendezik meg versenyüket, a Kanadai Nagydíjjal kezdődhet a sorozat június 14-én.

  (f1vilag.hu)

  Cookie