Formai változás a filharmóniánál
Utoljára módositva: 2018-02-12 18:25:33

A filharmóniai mellett a színházi ügyvitelt módosító döntést is hoztak tegnap a szatmárnémeti tanácsosok, de zöld utat kapott a Locomotivei utcai hegyimentőbázis építésének terve is.

Megszavazták a megyeszékhelyi döntéshozók, hogy adminisztratív tekintetben kerüljön a megyei tanács fennhatósága alá a Dinu Lipatti Állami Filharmónia, de a kulturális bizottság javaslatára a határozatba kiemelten belekerült az, hogy a filharmónia épülete továbbra is városi köztulajdonban marad. Formai döntés volt ugyan a tegnapi, de érzelmileg több embert is megmozgatott az ülésteremben. Szőcs Péter (RMDSZ) tanácsos, aki korábban maga is tagja volt a filharmónia vezető testületének kihangsúlyozta, hogy a nézők semmit nem fognak észrevenni a változásból és ugyanúgy minden szatmári zeneszeretőé maradt a komolyzenei intézmény, mint ahogy eddig is volt. Kereskényi Gábor polgármester elismerte, hogy a filharmóniát megyei tanácsi adminisztráció alá helyező határozattervezetet elkészítése nehezen meghozott döntése volt, de könnyítette a munkát, hogy ez nem jelenti azt, hogy megszűnne a város és a filharmónia jó viszonya. Szerettem volna, ha teljes egészében a városé marad az intézmény, tette még hozzá a polgármester, de ez jelen költségvetési viszonyok között nem volt megoldható. Napirend után Fátyol Rudolf, a filharmónia vezetője is szót kért, ő is megemlítette, hogy nem szűnik meg a város és a filharmónia jó viszonya. A város ünnepi ruhája továbbra is a filharmónia lesz, amit nyugodtan ölthetett magára ha Hollandiában, ha Németországban kellett helytállni és ez a jellemző továbbra is megmarad, ha a várost képviselni és népszerűsíteni kell, ugyanúgy lehet a filharmóniára és zenészeire támaszkodni. Adminisztratív változások fognak történni a tanácsi döntés követően a filharmóniánál, nyilatkozta az ülést követően a Szatmári Friss Újságnak Fátyol, a könyvelésen dolgozókon kívül se látogató, se művész nem fog változást tapasztalni az eddigiekhez képest. A Szatmárnémeti Északi Színház alkalmazotti rendszerét is elfogadták hétfőn, az ellenzéki tanácsosok akadékoskodtak amiatt, hogy az intézmény jogásza lehet-e külsős vagy sem és miután ebben nem értettek egyet a többséggel, tartózkodtak a tervezet megszavazásától, ami viszont nem befolyásolta a voks pozitív kimenetelét. Megszavazták tegnap a Locomotivei utcára tervezett hegyimentőbázis részletes rendezési tervét is, így ha a továbbiakban is minden olyan jól zajlik, ennek megépítését illetően mint eddig, akkor legkésőbb 2019 őszére készen lehet a létesítmény.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...