Formai változás a filharmóniánál
Utoljára módositva: 2018-02-12 18:25:33

A filharmóniai mellett a színházi ügyvitelt módosító döntést is hoztak tegnap a szatmárnémeti tanácsosok, de zöld utat kapott a Locomotivei utcai hegyimentőbázis építésének terve is.

Megszavazták a megyeszékhelyi döntéshozók, hogy adminisztratív tekintetben kerüljön a megyei tanács fennhatósága alá a Dinu Lipatti Állami Filharmónia, de a kulturális bizottság javaslatára a határozatba kiemelten belekerült az, hogy a filharmónia épülete továbbra is városi köztulajdonban marad. Formai döntés volt ugyan a tegnapi, de érzelmileg több embert is megmozgatott az ülésteremben. Szőcs Péter (RMDSZ) tanácsos, aki korábban maga is tagja volt a filharmónia vezető testületének kihangsúlyozta, hogy a nézők semmit nem fognak észrevenni a változásból és ugyanúgy minden szatmári zeneszeretőé maradt a komolyzenei intézmény, mint ahogy eddig is volt. Kereskényi Gábor polgármester elismerte, hogy a filharmóniát megyei tanácsi adminisztráció alá helyező határozattervezetet elkészítése nehezen meghozott döntése volt, de könnyítette a munkát, hogy ez nem jelenti azt, hogy megszűnne a város és a filharmónia jó viszonya. Szerettem volna, ha teljes egészében a városé marad az intézmény, tette még hozzá a polgármester, de ez jelen költségvetési viszonyok között nem volt megoldható. Napirend után Fátyol Rudolf, a filharmónia vezetője is szót kért, ő is megemlítette, hogy nem szűnik meg a város és a filharmónia jó viszonya. A város ünnepi ruhája továbbra is a filharmónia lesz, amit nyugodtan ölthetett magára ha Hollandiában, ha Németországban kellett helytállni és ez a jellemző továbbra is megmarad, ha a várost képviselni és népszerűsíteni kell, ugyanúgy lehet a filharmóniára és zenészeire támaszkodni. Adminisztratív változások fognak történni a tanácsi döntés követően a filharmóniánál, nyilatkozta az ülést követően a Szatmári Friss Újságnak Fátyol, a könyvelésen dolgozókon kívül se látogató, se művész nem fog változást tapasztalni az eddigiekhez képest. A Szatmárnémeti Északi Színház alkalmazotti rendszerét is elfogadták hétfőn, az ellenzéki tanácsosok akadékoskodtak amiatt, hogy az intézmény jogásza lehet-e külsős vagy sem és miután ebben nem értettek egyet a többséggel, tartózkodtak a tervezet megszavazásától, ami viszont nem befolyásolta a voks pozitív kimenetelét. Megszavazták tegnap a Locomotivei utcára tervezett hegyimentőbázis részletes rendezési tervét is, így ha a továbbiakban is minden olyan jól zajlik, ennek megépítését illetően mint eddig, akkor legkésőbb 2019 őszére készen lehet a létesítmény.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...