Fotókiállítás nyílt a kastélyban
Utoljára módositva: 2017-07-16 18:01:33

Innen is, onnan is — ezt a címet viseli az a kiállítás, melynek nyitórendezvényére vas’rnap délben került sor a Károlyi-kastély emeleti kiállítótermében. Vig Tamás Zsolt fotós ténykedésének egy remekül összeválogatott keresztmetszetét tárta közönség elé.

Vig Tamás Zsolt kiállítása tegnap nyílt meg a Károlyi-kastély emeleti kiállítótermében

„Hosszas rábeszélést és győzködést igényelt, hogy rábírjuk Tamást, álljon közönség elé képeivel és reméljük, ezt az első alkalmat továbbiak is követik majd” — mondta a kiállítás nyitórendezvényén dr. Hágó Attila Nándor, a Nagykárolyi Városi Múzeum igazgatója. Hágó örömét fejezte ki, hogy sikerült rávenniük a nagykárolyi amatőr fotóst, hogy bemutatkozó kiállítására sort kerítsen. A tárlat negyven fotót tartalmaz, s mint az a méltatásokból kiderült, a képek majd’ mindegyike olyan, melyekből kitűnik, hogy készítőjük megkomponálta képeit. Makro- és tájfotók szerepelnek a kiállítási anyagban, s több olyan felvétel is látható, melyek egy-egy kirándulás alkalmával készült.

„Köszönöm a jelenlévőknek, hogy eljöttek, s a vasárnapi ebéd helyett, ezt a rendezvényt választották programként” —mondta a kissé megilletődött fotós. Vig Tamás felidézte az első alkalmat, amikor kezébe vett egy professzionális fotógépet, s mint mondta, az a pillanat meghatározó volt számára. „Akkor eldőlt, fotózni fogok” — mondta. S hogy ez mennyire nem egy hirtelen fellángolás, hanem egy szenvedély lett számára, arról a kiállított képek sora is tanúskodik. Van olyan fotó, melynek elkészítéséért tíz órán keresztül várt, hogy lencsevégre kaphassa az áhított őzbakot, s olyan is, amelyért hosszan, sokáig mászott hegyet, hogy olyan pillanatot örökíthessen meg, amilyet elképzelt.

A kiállítást a nagykárolyi Vasile Vénig László Fotóklub szervezte, a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ támogatásával. A tárlat két héten keresztül látogatható.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...