Fotókon a Duna-delta
Utoljára módositva: 2019-09-27 16:19:59

Csütörtökön, a kora délutáni órákban népes közönség előtt nyitották meg a Duna-deltát bemutató fotókiállítást a Károlyi-kastélyban.

A nyitórendezvényen a városi múzeum igazgatója, dr. Hágó Attila Nándor köszöntötte a jelenlévőket, majd igyekezett minél alaposabban bemutatni a Duna-delta egyedülálló flóráját és faunáját hallgatóságának. A kiállítás anyaga 60 fotót tartalmaz. A képeket Daniel Petrescu, Mihai Petrescu, Iliuţă Goean, Valeriu Leonov és Mihai Baciu készítették és bocsátották a kiállítás szervezőinek rendelkezésére. A látványos képek mellett három ismeretterjesztő posztert is kihelyeztek a kiállítás összeállítói, melyek amellett, hogy még jobban hangsúlyozzák a Duna-delta éghajlatát, növény- és állatvilágát, néhány, a térség lakói által ismert történetet is bemutatnak.

Dobrudzsa jellegzetes földrajzi adottságai révén az ország egyik leglátványosabb és legvadregényesebb turisztikai helyszínének számít. Az országnak azt a részét átszövik a legendák, amelyek a térséghez kötődnek, és minden arra járót elvarázsolnak, akár turistaként, akár helybeliként kerüljön kapcsolatba azzal a résszel. A csütörtöki kiállításmegnyitón jelen volt a város elismert biológusa, dr. Karácsonyi Károly is, valamint két osztály a Nagykárolyi Elméleti Líceumból, akiket Gabriela Menţiu és Vlad Paşca pedagógusok kísértek el. A rendezvényt a Szatmár Megyei Tanács támogatásával a Szatmár Megyei Múzeum szervezte, együttműködve a Nagykárolyi Városi Múzeummal, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatósággal, a Vasile Vénig László Fotóklubbal, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...