Fotókon a Duna-delta
Utoljára módositva: 2019-09-27 16:19:59

Csütörtökön, a kora délutáni órákban népes közönség előtt nyitották meg a Duna-deltát bemutató fotókiállítást a Károlyi-kastélyban.

A nyitórendezvényen a városi múzeum igazgatója, dr. Hágó Attila Nándor köszöntötte a jelenlévőket, majd igyekezett minél alaposabban bemutatni a Duna-delta egyedülálló flóráját és faunáját hallgatóságának. A kiállítás anyaga 60 fotót tartalmaz. A képeket Daniel Petrescu, Mihai Petrescu, Iliuţă Goean, Valeriu Leonov és Mihai Baciu készítették és bocsátották a kiállítás szervezőinek rendelkezésére. A látványos képek mellett három ismeretterjesztő posztert is kihelyeztek a kiállítás összeállítói, melyek amellett, hogy még jobban hangsúlyozzák a Duna-delta éghajlatát, növény- és állatvilágát, néhány, a térség lakói által ismert történetet is bemutatnak.

Dobrudzsa jellegzetes földrajzi adottságai révén az ország egyik leglátványosabb és legvadregényesebb turisztikai helyszínének számít. Az országnak azt a részét átszövik a legendák, amelyek a térséghez kötődnek, és minden arra járót elvarázsolnak, akár turistaként, akár helybeliként kerüljön kapcsolatba azzal a résszel. A csütörtöki kiállításmegnyitón jelen volt a város elismert biológusa, dr. Karácsonyi Károly is, valamint két osztály a Nagykárolyi Elméleti Líceumból, akiket Gabriela Menţiu és Vlad Paşca pedagógusok kísértek el. A rendezvényt a Szatmár Megyei Tanács támogatásával a Szatmár Megyei Múzeum szervezte, együttműködve a Nagykárolyi Városi Múzeummal, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatósággal, a Vasile Vénig László Fotóklubbal, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Központtal.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...