Fotótárlat nyílt a kastélyban
Utoljára módositva: 2014-01-12 14:02:21

Nagybányai fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton a Károlyi-kastélyban. A hetven fényképet számláló tárlatot két hétig lehet megtekinteni a múzeum nyitva tartási programja szerint. Februárban a Vénig László Fotóklub tagjai állítanak ki Nagybányán.

Răzvan Fechete, Dragoş Georgescu és Bogdan Georgescu a megnyitón

Szombaton délután tartották meg a nagybányai ARS Fotóklub fényképkiállításának megnyitóját a Károlyi-kastély lovagtermében. Az esemény egy rövid zenei műsorral vette kezdetét, amelyet Iulian Lucuţa, a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákja adott elő.

A kastély 3-as számú kiállítótermében berendezett tárlatot Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság vezetője nyitotta meg üdvözlőbeszédével, amelyben köszöntötte a résztvevőket, köztük az ARS Fotóklub két jelen lévő tagját, Răzvan Fechetét, valamint Cristina Grigát. Dragoş Georgescu, a Vénig László Fotóklub alapító tagja beszámolt a kiállítás létrejöttéről, valamint a viszonylag fiatal nagybányai klub céljairól és eddigi tevékenységeiről. Ezt követően Răzvan Fechete is intézett néhány szót a jelenlévőkhöz.

Az ARS Fotóklub 2007-ben jött létre, jelenleg tíz aktív tagot számlál, akiket az utazás, a relaxáció és az érzések közvetítésének vágya kovácsolt össze. Kiállításuk hetven műalkotást ölel fel, különböző tematikákban: makró, portré, tájkép, absztrakt és etnofotó.

A nagybányaiak fotóalkotásait két hétig lehet megtekinteni

A nagybányaiak tárlatának megnyitóján továbbá Robert Muncean és David Ursei, a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum két diákja adott elő egy komolyzenei összeállítást hegedűn és zongorán, majd Dan Coşarcă, a Nagykárolyi Művelődési Központ M. E. E. M. színjátszócsoportjának tagja szavalt el néhány költeményt.

Ahogyan az a megnyitón kiderült, a kiállítás a kölcsönösség elvére alapul, így februárban a nagybányaiak látják vendégül a Vénig László Fotóklub tagjainak alkotásait.

A nagykárolyi tárlat a január 10. – február 11. között második alkalommal megrendezett Carol Pop de Szathmári Nemzetközi Fotóművészeti Fesztivál keretében valósult meg, amelynek vendégei Ausztrália, Kína, Magyarország, Szerbia, Szlovákia és az Egyesült Államok. A kiállítás két hétig látogatható a Nagykárolyi Városi Múzeum nyitva tartási programja szerint (hetente keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

A kiállítók: Ovidiu Corzan, Răzvan Fechete, Paul Leş, Madarassi Zsolt, Victor Mihalca, Szabó Róbert, Alec Portase, Zamfir Şomcutean, Tóth Tibor, Vasile Şerban és Cristina Griga.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...