×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Frissítették a saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét

2020.03.26 - 13:51
Megosztas :
 • Frissítették a saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét

  Frissítették a kijárási korlátozások ideje alatt szükséges saját felelősségre írt nyilatkozat modelljét - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

  Az új formájú nyilatkozat kitöltéséhez kevesebb adatra van szükség. A minta megtalálható a https://stirioficiale.ro/ weboldalon, és online is kitölthető, majd ki kell nyomtatni és alá kell írni. A saját felelősségre írt nyilatkozat elérhető itt: http://s9.ro/154u, a munkáltatói igazolás pedig itt: http://s9.ro/154y.

  A nyilatkozat ugyanakkor kinyomtatható és kitölthető kézírással, illetve kézzel is meg lehet írni, ez esetben azonban figyelni kell arra, hogy tartalmazza a mintában fellelhető valamennyi elemet - hangsúlyozza a GCS.

  A kitöltött és aláírt dokumentumot - a hatóságok kérésére - elektronikus eszközről is be lehet mutatni - jegyzi meg a közlemény.

  A saját felelősségre írt nyilatkozat vagy a munkáltatói igazolás mellett a személyi igazolványt is fel kell mutatni a hatóságok képviselőinek, akik le is fotózhatják ezeket.

  A testület ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy az ilyen dokumentumokat generáló egyetlen más elektronikus platform sem rendelkezik a kormányzati hatóságok jóváhagyásával, nem ezek együttműködésével készült, ezért használatuk kockázatos lehet. AGERPRES

  Cookie