Frissül, szépül a Hám János líceum
Utoljára módositva: 2019-08-16 06:37:29

Lecserélték ezen a nyáron a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum főépületének összes ablakát, de a szakiskola, óvoda és konviktus is frissül, szépül a tanévkezdésre.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumhoz tartozó épületekben — a főépületben, a szakiskolában, az óvodában és a konviktusban — nyáron sem áll le a munka. Igaz, ilyenkor nem gyerekzsivajtól, hanem felújítási munkálatoktól hangosak az intézmény falai. Amint azt Ádámkó István igazgatótól megtudtuk, mindenütt zajlik a munka: a főépületben például a Szatmári Római Katolikus Püspökség támogatásával cserélik le a nyílászárókat. „Régiek voltak már az ablakok, amióta az iskola elfoglalta az épületet, ezek nem voltak lecserélve. A tanári szobán keresztül például süvített a szél. Nagyon indokolt volt már az ablakcsere” — magyarázta érdeklődésünkre az igazgató. Tegnap délelőtti ottjártunkkor már készen várták az ablakok, hogy az ablakrácsok is felkerüljenek, a dolgozók éppen az épület külső állványozására készültek. A főépületben egyébként nemcsak az ablakokat cserélték le, hanem azoknak a földszinti tantermeknek az ajtóit is, amelyek régebbiek voltak, ugyanakkor tervbe van véve a sportterem felújítása is.

Az óvodában és a konviktusban a tanintézmény karbantartói serénykednek: a leendő előkészítős gyerkőcök számára már két termet kifestettek, de az étkezdét és a lépcsőházat is felfrissítették. A Szent Alajos Konviktusban, bár az nemrég komoly felújításon esett át, szintén mindig akad tennivaló: itt húsz szobát frissítettek fel, de a bentlakás étkezdéjének és mosdóinak kifestése is folyamatban van.

A szakiskolában új tantermeket alakítottak, hiszen itt a 2019/2020-as tanévet már három osztály kezdheti meg: egy szakács, egy pincér és egy elektronikai műszerész szakosztály — magyarázta Ádámkó István. A felújításnak ez a második szakasza, mely szintén Magyarország kormányának támogatásával zajlik. A szakiskolában megújult nemrég a díszterem, de hasznos taneszközöket is beszereztek: projektorokat, mágneses táblákat, padokat és székeket, valamint laptopot.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...