Frissül, szépül a Hám János líceum
Utoljára módositva: 2019-08-16 06:37:29

Lecserélték ezen a nyáron a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum főépületének összes ablakát, de a szakiskola, óvoda és konviktus is frissül, szépül a tanévkezdésre.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumhoz tartozó épületekben — a főépületben, a szakiskolában, az óvodában és a konviktusban — nyáron sem áll le a munka. Igaz, ilyenkor nem gyerekzsivajtól, hanem felújítási munkálatoktól hangosak az intézmény falai. Amint azt Ádámkó István igazgatótól megtudtuk, mindenütt zajlik a munka: a főépületben például a Szatmári Római Katolikus Püspökség támogatásával cserélik le a nyílászárókat. „Régiek voltak már az ablakok, amióta az iskola elfoglalta az épületet, ezek nem voltak lecserélve. A tanári szobán keresztül például süvített a szél. Nagyon indokolt volt már az ablakcsere” — magyarázta érdeklődésünkre az igazgató. Tegnap délelőtti ottjártunkkor már készen várták az ablakok, hogy az ablakrácsok is felkerüljenek, a dolgozók éppen az épület külső állványozására készültek. A főépületben egyébként nemcsak az ablakokat cserélték le, hanem azoknak a földszinti tantermeknek az ajtóit is, amelyek régebbiek voltak, ugyanakkor tervbe van véve a sportterem felújítása is.

Az óvodában és a konviktusban a tanintézmény karbantartói serénykednek: a leendő előkészítős gyerkőcök számára már két termet kifestettek, de az étkezdét és a lépcsőházat is felfrissítették. A Szent Alajos Konviktusban, bár az nemrég komoly felújításon esett át, szintén mindig akad tennivaló: itt húsz szobát frissítettek fel, de a bentlakás étkezdéjének és mosdóinak kifestése is folyamatban van.

A szakiskolában új tantermeket alakítottak, hiszen itt a 2019/2020-as tanévet már három osztály kezdheti meg: egy szakács, egy pincér és egy elektronikai műszerész szakosztály — magyarázta Ádámkó István. A felújításnak ez a második szakasza, mely szintén Magyarország kormányának támogatásával zajlik. A szakiskolában megújult nemrég a díszterem, de hasznos taneszközöket is beszereztek: projektorokat, mágneses táblákat, padokat és székeket, valamint laptopot.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:45
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...