Frissül, szépül a Hám János líceum
Utoljára módositva: 2019-08-16 06:37:29

Lecserélték ezen a nyáron a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum főépületének összes ablakát, de a szakiskola, óvoda és konviktus is frissül, szépül a tanévkezdésre.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumhoz tartozó épületekben — a főépületben, a szakiskolában, az óvodában és a konviktusban — nyáron sem áll le a munka. Igaz, ilyenkor nem gyerekzsivajtól, hanem felújítási munkálatoktól hangosak az intézmény falai. Amint azt Ádámkó István igazgatótól megtudtuk, mindenütt zajlik a munka: a főépületben például a Szatmári Római Katolikus Püspökség támogatásával cserélik le a nyílászárókat. „Régiek voltak már az ablakok, amióta az iskola elfoglalta az épületet, ezek nem voltak lecserélve. A tanári szobán keresztül például süvített a szél. Nagyon indokolt volt már az ablakcsere” — magyarázta érdeklődésünkre az igazgató. Tegnap délelőtti ottjártunkkor már készen várták az ablakok, hogy az ablakrácsok is felkerüljenek, a dolgozók éppen az épület külső állványozására készültek. A főépületben egyébként nemcsak az ablakokat cserélték le, hanem azoknak a földszinti tantermeknek az ajtóit is, amelyek régebbiek voltak, ugyanakkor tervbe van véve a sportterem felújítása is.

Az óvodában és a konviktusban a tanintézmény karbantartói serénykednek: a leendő előkészítős gyerkőcök számára már két termet kifestettek, de az étkezdét és a lépcsőházat is felfrissítették. A Szent Alajos Konviktusban, bár az nemrég komoly felújításon esett át, szintén mindig akad tennivaló: itt húsz szobát frissítettek fel, de a bentlakás étkezdéjének és mosdóinak kifestése is folyamatban van.

A szakiskolában új tantermeket alakítottak, hiszen itt a 2019/2020-as tanévet már három osztály kezdheti meg: egy szakács, egy pincér és egy elektronikai műszerész szakosztály — magyarázta Ádámkó István. A felújításnak ez a második szakasza, mely szintén Magyarország kormányának támogatásával zajlik. A szakiskolában megújult nemrég a díszterem, de hasznos taneszközöket is beszereztek: projektorokat, mágneses táblákat, padokat és székeket, valamint laptopot.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...