Függök ezen a zord életpárkányon — a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében
Utoljára módositva: 2019-09-22 13:07:02

Szeptember 23-án Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója, a Függök ezen a zord életpárkányon című előadás.

2014. április 10-én Szatmárnémetiben hangzott el először: „Itthon vagyok!” Ezekkel a szavakkal indul a Szugyiczky István, a Harag György Társulat örökös tagja által szerkesztett és rendezett Ady-est szövegkönyve, mely megkísérli egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét nyolcvan percbe sűríteni és a hol szerethető, hol elviselhetetlen, hol nyugtalan és szenvedő Ady Endrét megmutatni.

Az előadás szereplője, a Jászai Mari-díjas és kétszeres UNITER-díjas Érdemes művész, Bogdán Zsolt nagy érzékenységgel tolmácsolja Ady Endre ostorozó hazaszeretetét, zsoltáros istenhitét, esendő lelkének rezdüléseit. Túl az 50. előadáson — Bogdán Zsolt minden idegszálát, hangját, játékerejét adja, felajánlva a nagyérdeműnek a találkozást a költő jól ismert és ismeretlen arcaival.

Az Ady-estet bemutatása óta több ezer költészetet kedvelő lelkes néző láthatta Szatmárnémeti és Kolozsvár mellett — többek között — Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Nagyszebenben, Temesváron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. Az előadást gyakran hívták Magyarországra is. Gödöllőn, Pécsett, Taljándörögön és Budapesten is több helyszínen volt látható az est, például a Vígadóban, a Radnóti Színházban, a Klebelsberg Kultúrkúriában és nemrég Fischer Iván Lakásszínházában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...