Függök ezen a zord életpárkányon — a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében
Utoljára módositva: 2019-09-22 13:07:02

Szeptember 23-án Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban lesz látható a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciója, a Függök ezen a zord életpárkányon című előadás.

2014. április 10-én Szatmárnémetiben hangzott el először: „Itthon vagyok!” Ezekkel a szavakkal indul a Szugyiczky István, a Harag György Társulat örökös tagja által szerkesztett és rendezett Ady-est szövegkönyve, mely megkísérli egy ellentmondásos ember fiatalon elgurult életét nyolcvan percbe sűríteni és a hol szerethető, hol elviselhetetlen, hol nyugtalan és szenvedő Ady Endrét megmutatni.

Az előadás szereplője, a Jászai Mari-díjas és kétszeres UNITER-díjas Érdemes művész, Bogdán Zsolt nagy érzékenységgel tolmácsolja Ady Endre ostorozó hazaszeretetét, zsoltáros istenhitét, esendő lelkének rezdüléseit. Túl az 50. előadáson — Bogdán Zsolt minden idegszálát, hangját, játékerejét adja, felajánlva a nagyérdeműnek a találkozást a költő jól ismert és ismeretlen arcaival.

Az Ady-estet bemutatása óta több ezer költészetet kedvelő lelkes néző láthatta Szatmárnémeti és Kolozsvár mellett — többek között — Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Nagyszebenben, Temesváron, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. Az előadást gyakran hívták Magyarországra is. Gödöllőn, Pécsett, Taljándörögön és Budapesten is több helyszínen volt látható az est, például a Vígadóban, a Radnóti Színházban, a Klebelsberg Kultúrkúriában és nemrég Fischer Iván Lakásszínházában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...