Furulyacsoportok találkozója
Utoljára módositva: 2019-06-13 09:05:48

Másodjára rendezték meg a furulyacsoportok találkozóját a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, mintegy 60 kisdiák vett részt az eseményen.

A Szatmárnémeti Református Gimnáziumban tavaly rendezték meg először a furulyacsoportok találkozóját, méghozzá hagyományteremtő céllal. A szokás továbbörökítése érdekében a tanév utolsó napjaihoz közeledve tegnap ismét megrendezték az eseményt, amelyen a házigazda refis furulyások mellett az Aurel Popp Művészeti Líceum furulyacsoportja is részt vett.

A rendezvényt Mátyás Erika zenetanárnő nyitotta meg, majd Póti Eduárd iskolaigazgató köszöntötte a hazai és vendég diákokat.

Az alkalmon idén 3 csoport vett részt, mindannyian egy-egy kedves furulyaprodukcióval készültek.

Az Aurel Popp Művészeti Líceum harmadikosaiból álló csoport — Papp Fejér Olga tanítónő vezetésével — nyitotta meg a zenei délutánt, amely egy népdalcsokorral és lakodalmas dalokkal készült a rendezvényre.

Őket követték a házigazda 4. osztályosok, Zilahi Kató Nóra, Varga Izabella, Nagy Henrietta és Mihály Napsugár, akik egyébként Mátyás Erikával immár 4 éve furulyáznak, és Wagnertől, Beethoventől, illeve Mozarttól adtak elő klasszikus darabokat, illeve a Titanic című film betétdalát is eljátszották. Jelen voltak és ügyesen furulyáztak továbbá az iskola előkészítő, első és második osztályos furulyásai is, akiket Higyed Gyöngyi készített fel az eseményre. Ők szintén népdalokkal készültek.

Mátyás Erika főszervező lapunknak elmondta, hogy a rendezvény célja a kötetlen időtöltés volt, ahol nem a versenyzés, hanem az együtt zenélés volt a főszerep.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...