Furulyatalálkozót rendeztek a Refiben
Utoljára módositva: 2018-06-12 09:58:45

Két harmadikos kisdiák, Zilahi Nóra és Varga Izabella voltak az ötletgazdái annak a furulyatalálkozónak, amelyet tegnap délelőtt rendeztek meg a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében.

Mátyás Erika, a gimnázium zenetanárnője lapunknak elmondta, hogy a két lelkes diáklány heteken át arra készült, hogy a lehető legjobb hangulatban teljen el a rendezvény, amelyre más iskolák diákjait is nagy szeretettel várták. Színes plakátokkal, lufikkal és konfettivel díszítették az iskola dísztermét, a székeket úgy rendezték el, hogy azok, akik éppen zenélnek, középre állhassanak, akik pedig figyelik őket, körben helyet foglalva élvezhessék az előadást. A gyermekek odaadó munkája példaértékű volt, és akkor is megvalósult volna ez a rendezvény, ha a pedagógusok nem feltétlenül tartották volna jó ötletnek. Természetesen az ötlet támogatást is nyert, így a pedagógusok is az ügy mellé álltak, és remek találkozó kerekedett a diákok ötletéből.

Elek Kinga, a gimnázium aligazgatója nyitotta meg a zenés rendezvényt, nagy szeretettel köszöntve azt a nagyjából 60–70 kisdiákot, akik hangszereikkel eljöttek a találkozóra. Elmondta, hogy nagy öröm az iskola számára, hogy első ízben adhatnak otthont egy ilyen rendezvénynek, amelynek reményei szerint a jövőben folytatása is lesz.

A gyermekek nem csak furulyával érkeztek a találkozóra, hanem megszólalt a hegedű, zongora, citera, különböző dobok és ütőhangszerek, kasztanyetta, számos zörgő és gitár is, illetve egy rövid hangszerbemutató során a fuvolával és a pásztorfurulyával is megismerkedhettek a gyerekek.

A házigazda iskola diákjai mellett az Aurel Popp Művészeti Líceum másodikosai és a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola egy csoportja is részt vett a rendezvényen. A diákok önállóan, csoportban, de több esetben együtt is zenéltek, igazi örömzenével töltve meg a dísztermet.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. december 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...