Fűtéspótlék: hétfőtől igényelhető
Utoljára módositva: 2012-10-03 08:37:48

Szatmárnémetiben hétfőtől igényelhető a fűtési szezonra az állami költségvetésből biztosított fűtéstámogatás. A feltételek változatlanok akár földgázzal, akár fával fűt a család.

A SPAS-nál hétfőtől igényelhető a fútéstámogatás

A 2012/2013-as fűtési szezonban is igényelhető az állami költségvetésből fizetett fűtéstámogatás, aki a teljes idényre részesülni szeretne a pótlékban, hétfőtől október utolsó munkanapjáig kell hogy kérvényezze azt, tudtuk meg a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) osztályvezetőjétől, Adrian Bălajtól. Szatmárnémetiben a SPAS Ilişeşti utcai székhelyén kell kérvényezni a fűtéstámogatást. Az előző években többször előfordult, hogy bizonyos személyek/cégek a fűtéspótlékhoz szükséges formanyomtatványokat sokszorosították, és pénzért kínálták megvételre a lakosságnak, éppen ezért a SPAS felhívja az érintettek figyelmét, hogy a hivatal székhelyén ingyenesen hozzájuthatnak a formanyomtatványhoz. Fűtéspótlékra azok jogosultak, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A hivatal vezetése arra kéri a megyeközpont lakosságát, hogy az igénylést ne hagyják az utolsó pillanatra, így nemcsak a SPAS munkatársait kímélik meg a tumultussal járó kellemetlenségektől, de maguk is gyorsabb ügyintézésre számíthatnak. Az elmúlt évben Szatmárnémetiben a gázzal fűtők közül 2895-en igényeltek fűtéspótlékot, míg a fával fűtők közül 56-an folyamodtak állami segítségért lakásuk fűtéséhez.

Változatlan feltételek

A kitöltött formanyomtatvánnyal együtt a csatolandó dokumentumokat is le kell adni. Az előző évhez hasonlóan az igénylőknek a következő iratokat kell csatolniuk a kérelemhez: a személyazonossági és anyakönyvvezetéssel kapcsolatos iratokat, melyeket eredetiben kell felmutatniuk; az igénylő személy/családtagok személyazonossági igazolványának fénymásolata, melyből kitűnik, hogy azon a lakcímen van/vannak bejelentve, ahová a támogatást kérvényezik, vagy azt igazolja, hogy az igénylő ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik az adott lakcímen; a házassági kivonatról, a válási végzésről, a házastárs halotti bizonyítványáról fénymásolat; a kérelmező családjához tartozó, ezzel egy háztartásban élő és 14. életévét be nem töltött gyermek(ek) keresztlevelének a fénymásolata; jövedelemigazolás a munkahelyről, amelyben a munkaadó a nettó jövedelmet és az étkezési jegyek értékét is fel kell tüntesse, az előző havi nyugdíjszelvény (bármilyen jellegű nyugdíjban részesül az igénylő vagy annak családtagja); munkanélküli-segélyt igazoló szelvény (mindig a kérelmezést megelőző hónapról); az állami támogatásokról (alocaţii, îndemnizaţii) szóló igazolás; iskolai igazolás, melyből kitűnik, hogy a gyermek(ek) részesül(nek)/ vagy sem ösztöndíjban, vagy bármilyen támogatásban; a gépjármű forgalmi engedélye; törvényszéki határozat az állami gondozott gyermek elhelyezéséről; gyámságot igazoló törvényszéki vagy polgármesteri határozat; igazolás a Szatmárnémeti Adóügyi Hivataltól, melyből kiderül, hogy a kérelmezőnek és családtagjainak nincs adóköteles jövedelme (nu realizează venituri impozabile); és egy aktuális gázszámla.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...