Fűtéspótlék: hétfőtől igényelhető
Utoljára módositva: 2012-10-03 08:37:48

Szatmárnémetiben hétfőtől igényelhető a fűtési szezonra az állami költségvetésből biztosított fűtéstámogatás. A feltételek változatlanok akár földgázzal, akár fával fűt a család.

A SPAS-nál hétfőtől igényelhető a fútéstámogatás

A 2012/2013-as fűtési szezonban is igényelhető az állami költségvetésből fizetett fűtéstámogatás, aki a teljes idényre részesülni szeretne a pótlékban, hétfőtől október utolsó munkanapjáig kell hogy kérvényezze azt, tudtuk meg a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) osztályvezetőjétől, Adrian Bălajtól. Szatmárnémetiben a SPAS Ilişeşti utcai székhelyén kell kérvényezni a fűtéstámogatást. Az előző években többször előfordult, hogy bizonyos személyek/cégek a fűtéspótlékhoz szükséges formanyomtatványokat sokszorosították, és pénzért kínálták megvételre a lakosságnak, éppen ezért a SPAS felhívja az érintettek figyelmét, hogy a hivatal székhelyén ingyenesen hozzájuthatnak a formanyomtatványhoz. Fűtéspótlékra azok jogosultak, ahol a családban az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A hivatal vezetése arra kéri a megyeközpont lakosságát, hogy az igénylést ne hagyják az utolsó pillanatra, így nemcsak a SPAS munkatársait kímélik meg a tumultussal járó kellemetlenségektől, de maguk is gyorsabb ügyintézésre számíthatnak. Az elmúlt évben Szatmárnémetiben a gázzal fűtők közül 2895-en igényeltek fűtéspótlékot, míg a fával fűtők közül 56-an folyamodtak állami segítségért lakásuk fűtéséhez.

Változatlan feltételek

A kitöltött formanyomtatvánnyal együtt a csatolandó dokumentumokat is le kell adni. Az előző évhez hasonlóan az igénylőknek a következő iratokat kell csatolniuk a kérelemhez: a személyazonossági és anyakönyvvezetéssel kapcsolatos iratokat, melyeket eredetiben kell felmutatniuk; az igénylő személy/családtagok személyazonossági igazolványának fénymásolata, melyből kitűnik, hogy azon a lakcímen van/vannak bejelentve, ahová a támogatást kérvényezik, vagy azt igazolja, hogy az igénylő ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik az adott lakcímen; a házassági kivonatról, a válási végzésről, a házastárs halotti bizonyítványáról fénymásolat; a kérelmező családjához tartozó, ezzel egy háztartásban élő és 14. életévét be nem töltött gyermek(ek) keresztlevelének a fénymásolata; jövedelemigazolás a munkahelyről, amelyben a munkaadó a nettó jövedelmet és az étkezési jegyek értékét is fel kell tüntesse, az előző havi nyugdíjszelvény (bármilyen jellegű nyugdíjban részesül az igénylő vagy annak családtagja); munkanélküli-segélyt igazoló szelvény (mindig a kérelmezést megelőző hónapról); az állami támogatásokról (alocaţii, îndemnizaţii) szóló igazolás; iskolai igazolás, melyből kitűnik, hogy a gyermek(ek) részesül(nek)/ vagy sem ösztöndíjban, vagy bármilyen támogatásban; a gépjármű forgalmi engedélye; törvényszéki határozat az állami gondozott gyermek elhelyezéséről; gyámságot igazoló törvényszéki vagy polgármesteri határozat; igazolás a Szatmárnémeti Adóügyi Hivataltól, melyből kiderül, hogy a kérelmezőnek és családtagjainak nincs adóköteles jövedelme (nu realizează venituri impozabile); és egy aktuális gázszámla.

Karikás Enikő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...