Fúvós- és svábtalálkozó Kaplonyban
Utoljára módositva: 2019-08-02 18:42:07

Első alkalommal tartanak határok feletti fúvóstalálkozót a községben, mely alkalmat együtt rendezik az NDF hagyományos nyári közösségi ünnepével. Fellép a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar.

Első alkalommal tartanak országhatárok feletti fúvóstalálkozót Kaplonyban augusztus 4-én, vasárnap. Az alkalmat együtt tartják a kaplonyi Német Demokrata Fórum hagyományos nyári rendezvényével. Mások mellett fellép a 60 fiatal zenészt, 2 karmestert, 5 év együttműködést, több tucat sikeres koncertet, az „Év Ifjúsági Zenekara” kitüntetést és egy Virtuózok vetélkedő győztesét „felvonultató” Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar. A nagynevű zenekarnak amúgy helyi vonatkozásai is vannak, hiszen kaplonyiak is vannak a tagjai között.

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertturnéit az eddigi működése során minden évben határon túli magyarlakta területekre szervezte: a fiatalok játszottak egyebek között Aradon, Szabadkán, Csíkszeredán, a munkácsi várban, a Bálványosi Szabadegyetemen és a Nagydobronyi Gyermekotthonban is, mindenütt elnyerve a közönség elismerését és szeretetét. Idén a koncertturné állomásai a következők: augusztus 2., péntek – Budapest, Kossuth tér; augusztus 3., szombat – Ungvár, Filharmónia; augusztus 4., vasárnap – 17 óra Kaplony, fúvószenekari fesztivál; augusztus 5., hétfő – Nagykároly, városi fesztivál. Műsoron szerepel: Verdi: Nabucco – nyitány; Arban: Velencei karnevál, szólista: Beke Márk; Mády György: Magyar képek; Hidas: 2. népdal-szvit; Bernstein: Candide nyitány; Ágoston Máté: Állatkerti fantázia; Van der Roost: Puszta; Olivadoti: Zaragoza.

A kaplonyi fúvóstalálkozó a Kárpát-medence fiatal zenészeit összefogó zenekar mellett műsorral kedveskednek majd a kálmándi, a mezőfényi és természetesen a házigazda, a kaplonyi fúvószenekar tagjai, de a közönség kedvére igyekszenek tenni a mazsorettek, a Páter Szabó Dömjén Vegyeskar tagjai, azaz a kaplonyi Szent Antal római katolikus templom kórusa, Koch Vanessza stb. A rendezvény szabadtéri bállal zárul, melyen Galant együttes szolgáltatja a zenét. A találkozó helyszíne rendhagyó módon a sportcsarnok előtti tér. Gózner „Ráspi” István szervező, a helyi NDF elnöke ezúton is üzeni: mindenkit szeretettel várnak.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...