Fúvós- és svábtalálkozó Kaplonyban
Utoljára módositva: 2019-08-02 18:42:07

Első alkalommal tartanak határok feletti fúvóstalálkozót a községben, mely alkalmat együtt rendezik az NDF hagyományos nyári közösségi ünnepével. Fellép a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar.

Első alkalommal tartanak országhatárok feletti fúvóstalálkozót Kaplonyban augusztus 4-én, vasárnap. Az alkalmat együtt tartják a kaplonyi Német Demokrata Fórum hagyományos nyári rendezvényével. Mások mellett fellép a 60 fiatal zenészt, 2 karmestert, 5 év együttműködést, több tucat sikeres koncertet, az „Év Ifjúsági Zenekara” kitüntetést és egy Virtuózok vetélkedő győztesét „felvonultató” Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar. A nagynevű zenekarnak amúgy helyi vonatkozásai is vannak, hiszen kaplonyiak is vannak a tagjai között.

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertturnéit az eddigi működése során minden évben határon túli magyarlakta területekre szervezte: a fiatalok játszottak egyebek között Aradon, Szabadkán, Csíkszeredán, a munkácsi várban, a Bálványosi Szabadegyetemen és a Nagydobronyi Gyermekotthonban is, mindenütt elnyerve a közönség elismerését és szeretetét. Idén a koncertturné állomásai a következők: augusztus 2., péntek – Budapest, Kossuth tér; augusztus 3., szombat – Ungvár, Filharmónia; augusztus 4., vasárnap – 17 óra Kaplony, fúvószenekari fesztivál; augusztus 5., hétfő – Nagykároly, városi fesztivál. Műsoron szerepel: Verdi: Nabucco – nyitány; Arban: Velencei karnevál, szólista: Beke Márk; Mády György: Magyar képek; Hidas: 2. népdal-szvit; Bernstein: Candide nyitány; Ágoston Máté: Állatkerti fantázia; Van der Roost: Puszta; Olivadoti: Zaragoza.

A kaplonyi fúvóstalálkozó a Kárpát-medence fiatal zenészeit összefogó zenekar mellett műsorral kedveskednek majd a kálmándi, a mezőfényi és természetesen a házigazda, a kaplonyi fúvószenekar tagjai, de a közönség kedvére igyekszenek tenni a mazsorettek, a Páter Szabó Dömjén Vegyeskar tagjai, azaz a kaplonyi Szent Antal római katolikus templom kórusa, Koch Vanessza stb. A rendezvény szabadtéri bállal zárul, melyen Galant együttes szolgáltatja a zenét. A találkozó helyszíne rendhagyó módon a sportcsarnok előtti tér. Gózner „Ráspi” István szervező, a helyi NDF elnöke ezúton is üzeni: mindenkit szeretettel várnak.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...