Fúvóstalálkozó volt Kaplonyban
Utoljára módositva: 2019-08-05 16:53:51

Idén első alkalommal tartottak határok nélküli fúvóstalálkozót Kaplonyban, mégpedig együtt a helyi NDF közösségének hagyományos nyári ünnepével.

Elsőször tartottak országhatárok nélküli fúvóstalálkozót Kaplonyban vasárnap. A sportcsarnok előtti téren otthonra lelt alkalmat a Német Demokrata Fórum szervezetének hagyományos nyári rendezvényével közösen tartották meg. Mások mellett fellépett a 60 fiatal zenészt, 2 karmestert, 5 év együttműködést, több tucat sikeres koncertet, az „Év Ifjúsági Zenekara” kitüntetést és egy Virtuózok vetélkedő győztesét „felvonultató” Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar is. A nagynevű zenekarnak amúgy helyi vonatkozásai is vannak, hiszen kaplonyi is van a tagjai között. Amint az várható volt, nagy sikert arattak odaadó előadásukkal, mely keretében mind klasszikus darabokat megszólaltattak, mind saját szerzeményeket is előadtak. Mi több, majdhogynem ősbemutatója is volt egy zenekari tag, Ágoston Máté Állatkerti fantázia című művének — a közönség nagy hálával tapsolta a produkciót. Különösen nagy tapsot kapott a szólót is előadó Beke Márk, aki nem mellesleg a Virtuózok zenei tehetségkutató győztese is.

A kaplonyi fúvóstalálkozón a Kárpát-medence fiatal zenészeit összefogó zenekar mellett műsorral kedveskedett a kálmándi, a mezőfényi és természetesen a házigazda, a kaplonyi fúvószenekar tagjai, de a közönség kedvére igyekeztek tenni a kaplonyi tánccsoport tagjai is, továbbá a Páter Szabó Dömjén Vegyeskar tagjai, Koch Vanessza, majd Straub Ottó énekesek.

A rendezvény szabadtéri bállal zárult, melyen a Galant együttes szolgáltatta a zenét.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...