Fúvóstalálkozó volt Kaplonyban
Utoljára módositva: 2019-08-05 16:53:51

Idén első alkalommal tartottak határok nélküli fúvóstalálkozót Kaplonyban, mégpedig együtt a helyi NDF közösségének hagyományos nyári ünnepével.

Elsőször tartottak országhatárok nélküli fúvóstalálkozót Kaplonyban vasárnap. A sportcsarnok előtti téren otthonra lelt alkalmat a Német Demokrata Fórum szervezetének hagyományos nyári rendezvényével közösen tartották meg. Mások mellett fellépett a 60 fiatal zenészt, 2 karmestert, 5 év együttműködést, több tucat sikeres koncertet, az „Év Ifjúsági Zenekara” kitüntetést és egy Virtuózok vetélkedő győztesét „felvonultató” Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar is. A nagynevű zenekarnak amúgy helyi vonatkozásai is vannak, hiszen kaplonyi is van a tagjai között. Amint az várható volt, nagy sikert arattak odaadó előadásukkal, mely keretében mind klasszikus darabokat megszólaltattak, mind saját szerzeményeket is előadtak. Mi több, majdhogynem ősbemutatója is volt egy zenekari tag, Ágoston Máté Állatkerti fantázia című művének — a közönség nagy hálával tapsolta a produkciót. Különösen nagy tapsot kapott a szólót is előadó Beke Márk, aki nem mellesleg a Virtuózok zenei tehetségkutató győztese is.

A kaplonyi fúvóstalálkozón a Kárpát-medence fiatal zenészeit összefogó zenekar mellett műsorral kedveskedett a kálmándi, a mezőfényi és természetesen a házigazda, a kaplonyi fúvószenekar tagjai, de a közönség kedvére igyekeztek tenni a kaplonyi tánccsoport tagjai is, továbbá a Páter Szabó Dömjén Vegyeskar tagjai, Koch Vanessza, majd Straub Ottó énekesek.

A rendezvény szabadtéri bállal zárult, melyen a Galant együttes szolgáltatta a zenét.

 

Megyeri Tamás Róbert

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...