Gabriel Leş az egység fontosságát hangsúlyozta
Utoljára módositva: 2019-06-27 18:20:29

A NATO-tagállamok védelmi minisztereinek brüsszeli találkozója alkalmából Gabriel Leş román védelmi miniszter a szövetségesek egységének és összefogásának fontosságát hangsúlyozta, mivel az a jelenkor kihívásaira tehető válaszlépések alapvető feltétele.

A román védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a találkozó első napján a nukleáris elrettentés erősítéséről és a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú rakéták felszámolásáról szóló szerződéssel (INF) kapcsolatos fejleményekről tárgyaltak az illetékesek.

Gabriel Leş védelmi miniszter a szövetségesek egységének és összefogásának fontosságát hangsúlyozta ki.

A szaktárca beszámolója szerint a szerdai napot lezáró munkavacsorán, amelyen Federica Mogherini, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Svédország és Finnország képviselői is részt vettek, a romboló technológiák fejlesztésének a kollektív biztonságra gyakorolt hatása, valamint az Európai Unió és a NATO közötti együttműködés volt a központi téma.

A román tárcavezető ezzel kapcsolatban azon az állásponton volt, hogy az országok szintjén a befektetések, míg a szövetségesek szintjén a közös projektek fontos terepet nyújthatnak az EU és a NATO együttműködésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...