Gabriel Leşt javasolják belügyminiszternek is
Utoljára módositva: 2019-10-04 16:06:20

A jelenleg hadügyminiszteri tisztséget betöltő, szatmárnémeti Gabriel Leşt javasolta Viorica Dăncilă miniszterelnök a belügyi tárca élére is — erősítették meg szociáldemokrata források a Mediafax hírügynökség számára.

Állításuk szerint Dăncilă már pénteken elküldte Klaus Iohannis államfőnek a javasolt ügyvivő miniszterek legújabb névsorát, melynek értelmében az igazságügyi minisztérium élére fejlesztési tárcát is vezető Daniel Suciu, a tanügyminisztérium élére a kutatási tárcát is vezető Nicolae Hurduc, míg a gazdasági minisztérium élére Eugen Teodorovici miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter kerülne ideiglenesen, azaz a törvény által előírt 45 napra.

A PSD–ALDE kormányzószövetség szétválása óta nem sikerült ügyvivő minisztereket kinevezni az ALDE politikusainak távozása nyomán megüresedett tárcavezető tisztségekre, pontosabban Iohannis államfő nem értett egyet az eddig javasolt személyekkel s elutasította kinevezésüket — annak ellenére, hogy az Alkotmánybíróság még szeptember 18-án megszületett határozata értelmében azonnal meg kellett volna tennie.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...