Gabriela Szabó vágja át a szalagot Szaniszlón
Utoljára módositva: 2012-05-11 20:33:26

A világ- és olimpia-bajnok, világcsúcstartó Gabriela Szabó először látogat megyénkbe. A FRA alelnöke pénteken érkezett Szatmárnémetiben, vasárnap pedig sportterem-avatáson vesz részt Szaniszlón.

 

Vasárnap 11 órakor avatják fel Szaniszlón a sporttermet, a szalagot pedig egy világklasszis atléta, Gabriela Szabó vágja át. A sydney–i olimpia-bajnok, ötszörös szabadtéri és négyszeres fedett pályás világbajnok, illetve fedett pályás Európa-bajnok távfutó, 2000 méteren világcsúcstartó sportoló – akit 1999-ben a világ legjobb atlétájának hirdettek ki – már péntek délután megérkezett a megyébe, Csanáloson lett elszállásolva, vasárnap pedig Szaniszlón lesz az eseményen.

Gabriela Szabó egyébként a Szatmárnémeti SK atlétika edzőjének, Fülöp György meghívására érkezik a megyébe. „A szaniszlói terem egy korábbi, helyi atléta nevét veszi fel, ezért gondoltuk úgy, hogy a szalagot egy atléta vágja át. Szabó Gabival jó kapcsolatot ápolok, és elfogadta a meghívást” – mondta lapunknak Fülöp. Gabriela Szabó jelenleg alelnöki tisztséget tölt be a Román Atlétikai Szövetségnél (FRA), illetve bizottsági tag az európai föderációnál. A besztercei születésű, 36 éves sportdiplomata először jár Szatmár megyében.

A szaniszlói terem Rodica Mureşan nevét viseli, aki a 60 évek végén, a 70–es évek elején 800 méteren és távolugrásban jeleskedett. Hetedik osztályos diákként megnyerte az akkori Vidéki ifjúság Kupáját távolugrásban, de jó eredményeket ért el később a Szatmárnémeti SK sportolójaként a futószámokban is. Szaniszlón Gheorghe Fechete, az SK–nál pedig Fülöp György volt az edzője, viszont rákbetegségben korán elhunyt. Az ő tiszteletére futó- és távugróversenyt rendeznek vasárnap 10 órától Szaniszlón, amelyre a megye összes iskolájának 5–8. osztályos diákját meghívták a helyiek. Emellett női kosárlabda, majd labdarúgó gálameccsek fognak zajlani.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...