Galiba az ünnepi határnyitáson
Utoljára módositva: 2014-06-16 11:51:53

Akár diplomáciai botrány is lehetett volna a szombaton reggeltől estig megnyitott Nagypeleske – Zajta közötti határátkelő ügyéből, egy félreértés miatt csak a helybelieket akarták átengedni.

 

Határátkelő-nyitást kért a Lázári Polgármesteri Hivatal, kishatárátkelő nyitást engedélyezett a megyei határrendészeti hivatal szombaton, a Lázári Nemzetközi Kulturális Napok alkalmából a romániai Nagypeleske és a magyarországi Zajta között. A félreértésnek beállított eset első áldozatai egy biciklis csapat tagjai voltak, akik a nem mindennapi lehetőséget kihasználva indultak volna a két országot érintő túrára, de a román határőrizeti szervek nem engedték kilépni őket az országból, arra hivatkozva, hogy a kishatár-átlépési szabályoknak megfelelően csak az lépheti át ott a román országhatárt, akinek Lázári községben van állandó lakhelye. Később, a községnapi ünnepségről dél körül érkező menet esetében is figyeltek arra, hogy Lázári községbeli legyen az, aki átlépi az országhatárt, miközben az ünnepségre ellátogató lengyelországi küldöttség tagjait minden további nélkül átengedték a határon olyan jogcímen, hogy ők meghívottai annak a rendezvénynek, amelynek része volt a határnyitás is. Úgy tudjuk a kishatárátkelő intézménye mint olyan, pár éve megszűnt, Románia és Magyarország között vagy teljes értékű, azaz bármelyik román állampolgár által igénybe vehető határátkelőt nyitnak, vagy semmilyent.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...