Gazdátlan járművek, koldulók vannak bőven
Utoljára módositva: 2017-07-13 18:16:24

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség júniusi beszámolójából kiderül, hogy 1037 alkalommal (451 figyelmeztetés, 586 pénzbírság) büntettek, összesen 159 570 lej értékben.

A segélyezettek munkája fontos a megyeközpontnak Foto:SPAS

A tilosban parkolókat (zöldövezetet tönkretévők, gyalogos- vagy gépkocsikijáratot elfoglalók, tiltott útszakaszra behajtók), nem a kijelölt átkelőhelyen közlekedő vagy jelzőlámpa tilos jelzése ellenére átkelő gyalogosokat, szabálytalanul közlekedő kerékpárosokat, robogóval közlekedőket és fogatosokat is büntettek a helyi rendőrök az elmúlt időszakban.

Örök probléma: a koldulás

A megyeközpontban állandóan visszatérő probléma a koldusok ügye. A múlt hónapban 124 olyan személyt igazoltattak a helyi rendőrök, akik kéregettek a forgalmasabb tereken, kellemetlenséget okozva ezzel a gyalogosoknak vagy gépkocsivezetőknek. Az egyenruhások 71 esetben róttak ki pénzbüntetést 10 950 lejnyi értékben.

Gazda nélküli járművek

A 421/2002-es törvény értelmében a közterületen több hétig vagy hónapig magukra hagyott gépjárművek elszállítására is volt példa a múlt hónapban. A járőrök 9 elhagyatott, lerobbant állapotban lévő gépkocsit vettek nyilvántartásba (a járművek szélvédőjére helyezett felszólításban kérik a tulajdonosokat, hogy vigyék el közterületről autójukat), s további 24 eset kivizsgálása van folyamatban. Összesen 6 gazdátlan járművet szállítottak el közterületről.

Dolgoztak a segélyezettek

A szociális segélyre jogosultak a 416/2001-es törvény értelmében közmunkát kell végezzenek. Az év hatodik hónapjában 9 takarítási akció zajlott a megyeközpontban, ahol az engedély nélküli plakátolások nyomait tüntették el a munkások, akik az eldobált szemetet is összegyűjtötték. Összesen 11 köbméter szemét lett összegyűjtve, az akciókban naponta átlag 6 munkaképes segélyezett vett részt. A Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) munkatársai által irányított munkálatok a Trotuş, a Tineretului, a Ştrandului, a Careiului és az Oituz utcában zajlottak. Ezzel egyidejűleg az ezen utcákban található buszmegállókat is rendbe tették a segélyezettek.

Jegy nélkül utazók

A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség járőrei a Transurban szállítási vállalat képviselőivel közösen a menetjegy nélkül utazók számát visszaszorítani hivatott akciókban vettek részt. Ezekben 25 potyautas bukott le, mert nem volt buszjegye, akiket természetesen meg is büntettek az ellenőrök. Egy tolvajt is sikerült elfogni júniusban; június 15-ről 16-ra virradólag a 18 éves R. V. az egyik szatmárnémeti, Martirilor Deportaţi utcai házba betörve ennek kertjéből különböző szerszámokat lopott (250 lej értékben). Az elkövetőt átadták a belügyminisztérium kötelékében szolgáló rendőröknek — olvasható a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal honlapján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...